• „Not all who wander are lost” - J.R.R. Tolkien

Istoria lui Dumnezeu - Karen Armstrong

<i>Istoria lui Dumnezeu</i> - Karen Armstrong

Ideea unei singure ființe divine – Dumnezeu, Iahve, Allah – există de peste 4 000 de ani. Dar istoria lui Dumnezeu este, totodată, și istoria provocărilor umanității. Deși iudaismul, islamismul și creștinismul proclamă un Dumnezeu milostiv, s-a întâmplat de prea multe ori ca religiile să devină catalizatorul prejudecăților sau chiar al violenței.
În această disertație fascinantă despre evoluția credinței, Karen Armstrong analizează fidelitatea societății occidentale față de un singur Dumnezeu și numeroasele conflicte pe care aceasta le-a generat și continuă să le genereze.
O poveste extraordinară și controversată despre venerație și război, care dezvăluie pornirile profunde ale naturii umane.
„Pentru mine religia nu înseamnă a crede în diverse lucruri. Religia este alchimie etică. Religia presupune să acționezi într-un anumit fel care te schimbă, care îți dă sugestii despre ce înseamnă sfințenia și sacralitatea.” (KAREN ARMSTRONG)
„Cel mai fermecător și mai documentat studiu despre imensa goană după himere din istorie: căutarea lui Dumnezeu. Karen Armstrong e un geniu.” (A.N. WILSON)
„O lectură extrem de plăcută care dă naștere întrebării: mai are Dumnezeu un viitor?” (SUNDAY TIMES) (©Editura Nemira) Traducere: Dana Ionescu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu