• „Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei” - John Fowles

Istoria Evului Mediu. O mie de ani de splendoare și ticăloșie - Georges Minois

<i>Istoria Evului Mediu. O mie de ani de splendoare și ticăloșie</i> - Georges Minois

O sinteză istorică de referință care deconstruiește imaginea colectivă despre Evul Mediu.
De ce o nouă istorie a Evului Mediu?
Pentru că e o perioadă care fascinează și intrigă, pentru că acolo sunt rădăcinile aspirațiilor și dramelor noastre actuale, de la obscurantismul religios la aspirațiile spirituale, de la violența colectivă până la căutarea unui sens înalt al vieții, de la frica de viitor până la visul reîntoarcerii la natură.
De asemenea, mai e necesară pentru că imaginea pe care o avem despre această perioadă este artificială și pe alocuri falsificată, redusă la anecdotic, transformată în legendă întunecată sau aurită. Eclipsat de propriul mit, Evul Mediu și-a pierdut orice coerență în memoria colectivă.
Pentru noi, astăzi, e revelator să înțelegem relațiile dintre omul medieval european și vecinii săi, mai ales Orientul bizantin și lumea musulmană.
George Minois a scris o nouă istorie a Evului Mediu cu pasiune și precizie, departe de clișee și fără să sacrifice nimic din exigența demersului istoric.
„Georges Minois a reușit să scrie o sinteză în același timp densă și prietenoasă.” (Voix du Jura) (©Editura Nemira) Traducere: Doru Mareș.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu