• „Cine fuge de suferință, matematic ratează fericirea” - Alexandru Paleologu

Între lume și mine - Ta‐ Nehisi Coates

<i>Între lume și mine</i> - Ta‐ Nehisi Coates

#1 New York Times Bestseller, volumul Între lume și mine a fost premiat cu National Book Award pentru Nonficțiune și cu NAACP Image Award, finalist pentru Premiul Pulitzer pentru Nonficțiune și pentru National Book Critics Circle, și a fost declarat de către presa americană una dintre cele mai bune zece cărți ale anului 2015.
Într‐ o serie de eseuri scrise sub forma unei scrisori către fiul său, Coates discută noțiunea de rasă și felul în care aceasta a modelat istoria, de multe ori cu prețul vieții și al trupului negru. Explorând evenimente personale și istorice, de la perioada de studenție la Howard University, la Războiul Civil, autorul încearcă să răspundă la câteva dintre cele mai dificile întrebări care dezechilibrează societatea modernă. Printr‐ o destructurare minuțioasă a conceptului de rasă, Coates rezumă istoria înfiorătoare a subjugării negrilor în Statele Unite, rezultatul fiind un discurs extrem de actual despre tot ceea ce înseamnă să fii perceput ca „diferit”.
„M-am întrebat de multe ori cine ar putea umple vidul intelectual lăsat în urmă de moartea lui James Baldwin. Acum sunt sigură că este Ta-Nehisi Coates. Limbajul din Între lume și mine este, ca întreaga călătorie a lui Coates, visceral, elocvent și minunat de eliberator.” (Toni Morrison)
Este o carte care discută altfel trupul. Discută altfel încercarea de a trăi la fel când te simți diferit, când ești privit diferit. Discută altfel teama și furia, speranța și visurile, istoria și societatea, moștenirea și viitorul, la nivel uman, la nivel social, la nivel moral. (©Editura Black Button Books) Traducere: Elena Marcu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu