• „Omul înțelept nu pune la încercare nici femeia, nici paharul” - proverb persan

Intimități - Katie Kitamura

<i>Intimități</i> - Katie Kitamura

O interpretă vine la Haga ca să lucreze la Curtea Internațională. O femeie care vorbește multe limbi, are multe identități și își caută locul care să-i poată deveni cămin. Prinsă între o aventură ce pare să se destrame și un job pe care-l execută perfect, viața protagonistei, aparent banală, este ca o oglindă cu două fețe. Provocarea cea mai intensă, care amenință să-i zguduie lumea din temelii, apare în momentul în care este nevoită să-l reprezinte ca interpretă, în cadrul unui proces, pe un dictator judecat pentru crime împotriva umanității. O femeie a pasiunilor liniștite, eroina cărții ajunge astfel să se confrunte, atât în plan profesional, cât și personal, cu puterea, dragostea și violența. Curând, trădarea și suferința riscă s-o copleșească, obligând-o să decidă ce-și dorește de la viață.
„Un roman atât de unitar, care își urmează firul narativ cu atâta conștiinciozitate, încât până și micile abateri par încărcate de înțeles. Minunat.” (Karl Ove Knausgaard)
„Katie Kitamura este o maestră a construcției romanelor psihologice captivante care vorbesc subtil despre nesiguranță, ambiție și pierderile pe care le poate suferi cineva.” (Amazon Book Review)
„Acest poem cu tentă psihologică este o meditație splendidă și pătrunzătoare asupra a ceea ceînseamnă să riști.” (Kirkus Reviews)
„Explorând efectele nebănuite pe care le poate avea o viață dusă în apropierea puterii și a violenței, Kitamura se întreabă ce impact au relațiile personale asupra existenței noastre.” (Time) (©Editura Trei) Traducere: Laura Karsch.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu