• „Nu poți avea o viziune perfectă despre cum trebuie să fie viața” - Alexandru Paleologu

Infinitul într-o trestie - Irene Vallejo

<i>Infinitul într-o trestie</i> - Irene Vallejo

O carte fenomen. În curs de publicare în 30 de țări.
„Dragostea pentru cărți este aerul pe care-l respiră această capodoperă.” (Mario Vargas Llosa)
Aceasta este o istorie a cărții. Este povestea vieții unui artefact fascinant pe care l-am inventat pentru ca vorbele noastre să pășească prin spațiu și prin timp. Este povestea acestei invenții, a feluritelor materiale pe care le-am folosit de-a lungul a aproape trei mii de ani: fum, piatră, lut, trestie, mătase, piele, lemn și, cel mai recent, plastic și lumină. Este, de asemenea, o carte a călătoriilor. Un traseu cu opriri pe câmpurile de luptă ale lui Alexandru cel Mare, la Vila Papirusurilor de la Herculaneum, în palatele Cleopatrei și pe locul unde a fost ucisă Hypatia, la primele biblioteci din lume și în atelierele copiștilor, la focurile în care au ars primele codexuri interzise, în Gulag, la biblioteca din Sarajevo și în labirintul subteran de la Oxford, în anii 2000.
„Irene Vallejo a scris o carte incredibilă, uimitoare și universală care va deveni în curând lectură obligatorie.” (Juan Bolea)
„Pentru cititorul avid, acest admirabil eseu este cu atât mai atrăgător și mai emoționant cu cât vine din partea unui alt cititor plin de pasiune.” (Alberto Manguel)
„E o bucurie s-o citești pe Irene Vallejo: e o creatoare sclipitoare, plină de sensibilitate.” (Luis Landero)
„O călătorie liberă, digresivă și plină de înțelepciune prin lumea cărții, pornind de la întemeierea Bibliotecii din Alexandria și până la prăbușirea Imperiului Roman; Irene Vallejo ne-a dăruit o carte uimitoare, universală și unică.” (Jorge Carrión, „The New York Times”) (©Editura Pandora M) Traducere: Silvia-Alexandra Ștefan


Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

Articol

Un roman fenomen, în curs de publicare în 30 de țări, „Infinitul într-o trestie”, de Irene Vallejo, este povestea unei invenții fascinante: cartea.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu