• „Cine fuge de suferință, matematic ratează fericirea” - Alexandru Paleologu

În căutarea vindecării. Cursa unui medic pentru transformarea speranței în fapte - David Fajgenbaum

<i>În căutarea vindecării. Cursa unui medic pentru transformarea speranței în fapte</i> - David Fajgenbaum

David Fajgenbaum a fost poreclit „Bestia” în timpul facultății de medicină, când s-a făcut cunoscut și pentru nemaiîntâlnita lui rezistență mentală. Dar lucrurile s-au schimbat dramatic când a început să fie chinuit de o oboseală inexplicabilă. În câteva săptămâni, organele au început să-i cedeze, iar medicii au fost bulversați de starea lui, pe care nu au reușit nici măcar s-o diagnosticheze.
Fajgenbaum a supraviețuit doar ca să sufere repetate recidive aproape mortale ale unei afecțiuni identificate, în cele din urmă, ca fiind boala Castleman, o afecțiune rară și extrem de periculoasă, care se manifestă ca o combinație între cancer și tulburarea autoimună.
Fajgenbaum și-a dat seama că era puțin probabil ca în comunitatea medicală să se facă în timp util suficiente progrese pentru a-i salva viața, așa că el și-a transformat speranța disperată pentru vindecare în acțiuni concrete.
La mai mult de cinci ani după acest moment, autorul a văzut rezultatele muncii sale: a fost identificat un tratament care i-a indus o remisiune promițătoare, iar abordarea lui inovatoare asupra investigației științifice derulate în colaborare a devenit un model în progresul cercetării bolilor rare. Povestea lui incredibilă demonstrează forța speranței și ceea ce se poate întâmpla când se întâlnesc hotărârea, iubirea, familia, credința și coincidențele fericite.
„Această carte este atât de captivantă, încât am citit-o pe nerăsuflate și atât de emoționantă încât o lună mai târziu încă mă gândeam la ea. Este un jurnal extraordinar, plin de înțelepciune, al unui medic care s-a trezit față în față cu propria condiție de muritor. Poate sta în compania selectă a scrierilor lui Atul Gawande și a cărții When Breath Becomes Air.” (Adam Grant, autorul cărților Originalii și A da și a lua, bestselleruri New York Times)
„N-am putut s-o las din mână. Doctorul Fajgenbaum este o adevărată inspirație și În căutarea vindecării reprezintă o cronică incitantă despre existență, despre pragul dintre viață și moarte și despre descoperirea a ceea ce înseamnă cu adevărat să fii invincibil în speranța ta.” (Angela Duckworth, autoarea cărții Grit, bestseller New York Times)
În căutarea vindecării este o poveste extrem de puternică despre transformarea fricii în încredere și a speranței în acțiune. Dorința feroce a lui David Fajgenbaum de a supraviețui și leadershipul lui în confruntarea cu această boală rară oferă și altora o cale de urmat când își caută vindecarea.” (Stephen Groft, doctor în farmacie, fost director al Office of Rare Diseases Research, National Institutes of Health)
În căutarea vindecării este un thriller medical care abordează mize supreme – iubirea adevărată, credința nestrămutată, felul în care ne petrecem timpul pe acest pământ. Având un ritm alert și dureros de transparent, jurnalul profund reflexiv al doctorului Fajgenbaum te va face să-ți regândești prioritățile în viață.” (Lynn Vincent, autorul cărții Indianapolis, bestseller New York Times) (©Editura Publica) Traducere: Mihaela Apetrei.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu