• „Orice vocaţie începe prin a admira” - Michel Tournier

Împărăția Cerurilor - Emmanuel Carrère

<i>Împărăția Cerurilor</i> - Emmanuel Carrère

Plecând de la propria experiență religioasă, Emmanuel Carrère își imaginează, cu abilitatea unui anchetator, începuturile creștinismului și urmărește totodată parcursul și învățăturile apostolilor Luca și Pavel. De asemenea, în demersul său, încearcă să înțeleagă de ce credința continuă să aibă o putere atât de mare de două mii de ani încoace. Deși astăzi se declară agnostic, Carrère evocă fervoarea religioasă de care a fost cuprins la începutul anilor 1990, când asista constant la toate slujbele, citea și comenta pasaje din Biblie. Cartea sa reprezintă însă și o meditație asupra istoriei, asupra însemnătății creștinismului în lumea de azi și asupra felului în care acesta ne influențează pe toți, credincioși și necredincioși laolaltă. Împărăția Cerurilor e o carte complexă, desăvârșită, în același timp sobră și jucăușă, impetuoasă și interiorizată, savantă și pe înțelesul tuturor. Este, cu siguranță, capodopera lui Carrère.
Premiul literar Le Monde; Cea mai bună carte a anului revista Lire.
„Precum ultimele patru cărți ale mele, Împărăția Cerurilor este și ea o carte despre mine. Când scriu, mă las absorbit de o arheologie personală. E ca și cum aș face ședințe de psihanaliză ca să mă cunosc mai bine, dar și ca să progresez, să devin o ființă mai bună în sens moral, dar nu numai: dacă ajung să mă domin, sper să devin mai conștient de mine însumi, însă și mai liber.” (Emmanuel Carrère)
Împărăția Cerurilor este o investigație extraordinară, în care autorul își demonstrează talentul de jurnalist, de exeget, de istoric, dar și de romancier, în timp ce ne lasă să pătrundem în culisele propriului scris.” (Madame Figaro)
„O uriașă realizare literară.” (Le Nouvel Observateur)
„Această poveste despre începuturile creștinismului tulbură și fascinează deopotrivă.” (Télérama)
(©Editura Trei) Traducere: Doru Mareș.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu