• „Quand on n’aime pas trop, on n’aime assez” - Bussy-Rabutin

Imagini. Viaţa mea în film - Ingmar Bergman

<i>Imagini. Viaţa mea în film</i> - Ingmar Bergman

În Imagini. Viața mea în film, Ingmar Bergman ne invită în culisele artei sale, într-un mod direct și autentic. Martori ai procesului său de creație, revedem secvențe, personaje, construcții emoționale sau regizorale ale celor mai importante filme ale sale: Persona, A șaptea pecete, Fragii sălbatici. Suntem chiar în intimitatea de creator a lui Bergman, părtași la ideile și visele din care s-au născut cele mai cunoscute opere ale sale, dar și la eșecurile care l-au împins să-și transforme angoasa în artă.
Cariera sa cuprinde peste 40 de ani de muncă și peste 60 de filme, dintre care multe au devenit clasice. În această carte, Bergman face apel la memorie, la caietele de regie și la scenarii ca să comenteze într-un mod fascinant propriile reușite și rateuri, temele care l-au urmărit, relația dintre artă și viață. (©Editura Nemira) Traducere din limba suedeză: Ioana Ghişa.


Calitatea imaginilor
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

Articol

În autobiografia sa artistică, „Imagini. Viața mea în film”, Ingmar Bergman ne invită în culisele artei sale, într-un mod direct și autentic.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu