• „A-ți găsi adevărata pereche înseamnă a găsi unica persoană alături de care fericirea este cu totul inocentă” - Iris Murdoch

Haiku siberian - Jurga Vilė

<i>Haiku siberian</i> - Jurga Vilė

Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gânsacul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și al omeniei.
Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, Haiku siberian este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.
Cartea Haiku siberian a obținut numeroase premii încă de la apariția sa, în 2017. În 2021 a câștigat prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis). (©Editura Frontiera) Ilustrații: Lina Itagaki. Traducere: Alina Nucă.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
5 din 6
Scriitură
5 din 6
Grafică
6 din 6
Calitatea imaginilor
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu