• „Sunt un om singur, un singur iad…” - Quasimodo (Cocoșatul de la Notre-Dame)

Gust. Autobiografia mea culinară - Stanley Tucci

<i>Gust. Autobiografia mea culinară</i> - Stanley Tucci

Stanley Tucci a crescut într-o familie de italieni americani care petrecea fiecare seară în jurul mesei din bucătărie. Magia acelor cine a fost împărtășită în The Tucci Cookbook și The Tucci Table, iar acum, cititorul este purtat dincolo de reţetele savuroase ale acestei familii, spre poveștile captivante din spatele lor.
Gust este o meditaţie asupra intersecţiei dintre mâncare și viaţă, plină de anecdote despre copilăria lui Tucci, petrecută în Westchester, New York. Povestește și despre pregătirea și filmarea peliculelor cu subiecte de gastronomie Big Night și Julie & Julia, despre cum s-a îndrăgostit în timpul unei cine și despre cum a gătit împreună cu soţia lui pentru o mulţime de copii.
Această călătorie gastronomică prin vremuri bune și vitrege, delicatese și mâncăruri arse este delicioasă și emoţionantă până la ultima îmbucătură. Scrisă cu umorul sec caracteristic lui Stanley, Gust este pentru fanii lui Bill Buford, Gabrielle Hamilton și Ruth Reichl și pentru oricine cunoaște puterea mâncărurilor gătite acasă.
Stanley Tucci, un actor faimos, dar și un împătimit al gastronomiei, ne oferă povestea intimă și încântătoare a vieţii lui din bucătărie și din afara ei.
„Prin mâncare și prin scenele din viaţa de familie, Stanley Tucci ne împărtășește atât istoria sa personală cât și pasiunea cu care gustă din toate. Cu povești despre sendvișuri cu unt de arahide, dar și despre homari din Maine, cu reţeta proprie pentru un cocktail Negroni perfect, dar și cu reţeta de cartofi la cuptor a soţiei sale, Tucci te invită la masa lui. Acceptă invitaţia dacă poftești la mâncare, cocktailuri, bârfă și glume. Dar nu cumva să îndrăznești să rupi spaghetele.” (Chef Yotam Ottolenghi) (©Editura Publica) Traducere: Adina Avramescu.


Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu