• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Gregor Pământeanul - Suzanne Collins

<i>Gregor Pământeanul</i> - Suzanne Collins

Fanii seriei „Jocurile Foamei” vor fi plăcut surprinși s-o descopere din nou pe Suzanne Collins în această serie de romane pentru copii.
În primul volum al seriei „Cronici din Subpământ”, Gregor, eroul principal, cade printr-un grilaj din subsolul blocului din New York în care locuiește și ajunge în întunecatul Subpământ, o lume stranie, populată de tot felul de ființe fascinante și bizare. Aparent rezultatul unui accident, venirea lui Gregor pare a fi împlinirea unei profeții vechi de sute de ani despre un erou menit să salveze lumea din Subpământ. Inițial reticent, Gregor învață să-și asume menirea atât pentru a-i ajuta pe subpământenii aflați în pragul unui război, cât și pentru a rezolva misterul dispariției propriului său tată.
Gregor este un erou neobișnuit, ales să fie războinic, dar care înțelege o lecție pe care ar trebui s-o știe toți copiii din lume și s-o aplice în viața de adult: un adevărat războinic este cel care recurge la violență doar când nu mai are de ales, după ce a epuizat toate posibilitățile de rezolvare a conflictelor pe cale amiabilă. (©Editura Nemi) Traducere: Mihaela Buruiană.


Traducere
6 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu