• „Not all who wander are lost” - J.R.R. Tolkien

Gențiane - Cella Serghi

<i>Gențiane</i> - Cella Serghi

„Cum se percepe o femeie pe sine însăși sau cum – prin ce lentile distorsionante, cu ce preconcepții induse de o educație cvasipatriarhală – îi vede ea pe ceilalți? Care sunt granițele libertății ei de opțiune și ce obstacole întâlnește voința ei de a juca alte roluri decât acelea ce i sunt tradițional atribuite? (...) Sunt întrebări identificabile în țesătura narativă a cărților Cellei Serghi. Eroinele acestei autoare se revoltă împotriva unei ordini sociale rigide, vor să și afirme identitatea – feminină și nu doar –, impulsionate nu atât de mult invocata fantasmă a «căutării fericirii» (temă asociată de critică, în virtutea unei inerții de judecată, așa numitei «literaturi feminine»), cât de o firească, omenească nevoie de integrare și de recunoaștere.” (Bianca Burța-Cernat, despre Gențiane) (©Editura Litera)


Scriitură
2 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
6 din 6

Nota mea

3 din 6

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Bookish Style 23-02-2015 11:32

    Imi place mult Cella Serghi si din cele 8 romane pe care le-a scris am citit 6. Dar tot cam 3 stele as da si eu pentru "Gentiane" si cam asa as nota si "Fetele lui Barota".

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 23-02-2015 13:17

    Oho, ai citit ceva :) Eu am mai citit doar „Pânza de păianjen” care țin minte că mi-a plăcut ceva mai mult. În „Gențiane” mi-a plăcut povestea și personajele, dar scriitura mi s-a părut inegală.