• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Geniul păsărilor - Jennifer Ackerman

<i>Geniul păsărilor</i> - Jennifer Ackerman

Geniul păsărilor este o cercetare ştiinţifică elegantă şi fascinantă și, totodată, un jurnal de călătorii al autoarei. Ackerman reuşeşte să ne facă să privim cu alţi ochi păsările şi talentele lor excepţionale şi să descoperim ce anume putem învăţa de la ele în legătură cu lumea noastră mereu în schimbare.
Multă vreme s-a spus despre păsări că „au ochii ca mărgelele şi creierul cât o nucă”. Limbajul nostru reflectă lipsa noastră de respect: ceva fără valoare sau neatrăgător e „de aruncat la păsări”, „să-ţi scape porumbelul” înseamnă să spui o prostie, „să cotcodăceşti” înseamnă să vorbeşti fără rost. Această atitudine faţă de păsări este complet depăşită, în prezent. În ultimele două decenii, laboratoarele de cercetare din toată lumea au oferit nenumărate exemple de specii de păsări capabile de performanţe mintale comparabile cu cele întâlnite la primate. Te invităm să descoperi minunata lume a vietăților care zboară în preajma noastră.
Consultantul de specialitate Dr. Angela Petrescu, ornitolog la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, a supervizat traducerea în limba română a cărții. (©Editura Publica) Traducere: Cristina Rusu. Ilustrații: John Burgoyne.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu