• „Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit” - Albert Camus

Geneza. Originea profundă a societății - Edward O. Wilson

<i>Geneza. Originea profundă a societății</i> - Edward O. Wilson

„…Probabil cel mai mare om de știință în viață.” (San Francisco Chronicle)
„E.O. Wilson este marele urmaș al lui Darwin.” (JEFFREY D. SACHS, director al Institutului Pământului, Universitatea Columbia)
„O istorie magistrală a evoluției sociale și o sinteză lucidă asupra evoluției omului… care scoate în evidență adevărata sursă a succesului speciei noastre: capacitatea de a lucra împreună.” (Kirkus Reviews)
„Mereu fascinant, Edward O. Wilson – urmând tradiția lui Darwin – sondează profunzimile evoluției umane într-un stil accesibil tuturor, fără a sacrifica rigoarea științifică.” (MICHAEL RUSE, autor al volumului A Meaning of Life)
Geneza este un răspuns de o uimitoare limpezime la întrebarea care a rămas neelucidată în miezul biologiei încă de la Darwin: cum poate selecția naturală să producă indivizi atât de altruiști încât, în loc de a se dezvolta singuri, îi ajută pe alții să o facă?” (RICHARD WRANGHAM, autor al volumului The Goodness Paradox)
„În cea mai mare parte a istoriei, religiile bine constituite și-au proclamat suveranitatea asupra semnificației existenței umane. Pentru fondatorii și conducătorii lor, enigma a fost relativ ușor de rezolvat. Zeii ne-au pus pe Pământ și apoi ne-au spus cum să ne comportăm. Din ce cauză ar continua să creadă oamenii de pe tot Pământul o fantezie după alta, de mai bine de patru mii de ani încoace? Răspunsul este tribalismul și, după cum voi arăta, tribalismul este una dintre consecințele felului în care a apărut omenirea. Fiecare dintre religiile organizate sau publice, precum și multele ideologii de tip religios definesc un trib, un grup strâns unit de oameni, care sunt ținuți laolaltă prin câte o poveste specială.” (EDWARD O. WILSON) Traducere: Carmen Strungaru.


Documentare
6 din 6
Scriitură
4 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu