• „Am descoperit 1000 de căi pentru a nu produce un bec” - Thomas Edison

Fiul lui Iisus - Denis Johnson

<i>Fiul lui Iisus</i> - Denis Johnson

Fiul lui Iisus este o cronică vizionară a visătorilor, a dependenților, a sufletelor pierdute. Aceste povești vorbesc despre vortexul suferinței, despre transcendență, despre decădere și despre izbăvire, despre rătăcire, regăsire și din nou rătăcire.
Naratorul acestor povestiri interconectate este un tânăr nenumit, care oscilează între dependența de heroină și de alcool, cu mintea încețoșată și, totodată, extraordinar de lucidă sub influența acestor substanțe. Pe parcursul aventurilor sale întâlnește un întreg „asortiment” de oameni care par la fel de înstrăinați și de confuzi ca și el: păcătoși, inadaptați, pierduți, pe cei damnați, pe cei uitați. Din viețile lor întunecate și aparent aleatorii, Denis Johnson compune adevărate parabole ale prezentului de o frumusețe abrazivă și devastatoare.
În 1999 acest volum de proză scurtă a fost ecranizat.
Denis Johnson recompune cu fragilitate și vulnerabilitate luciditatea unui ecosistem nebulos al damnaților, al deznădejdii, al uitării și al regăsirii. Reconstruiește caleidoscopic identităție volatile din spatele dependenței. (©Editura Black Button Books) Traducere: Anca Dumitrescu, Elena Marcu.


Traducere
6 din 6
Redactare
5 din 6
Poveste
4 din 6
Scriitură
5 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu