• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

Feluri de a vedea - John Berger

<i>Feluri de a vedea</i> - John Berger

Feluri de a vedea de John Berger este una dintre cele mai inovative şi influente cărţi despre artă apărute vreodată în orice limbă. Publicat pentru întâia oară în 1972, volumul îşi trage inspiraţia din seria de emisiuni BBC despre care un critic Sunday Times a comentat: „Îţi deschide ochii în mai mult de o singură direcție: aplecându-se asupra felului în care noi ne uităm la picturi...va schimba aproape cu siguranţă felul în care tu le vei privi de-acum încolo”. Lucrul acesta deja s-a întâmplat.
„Influența seriei de emisiuni şi a cărţii a fost enormă... A supus atenţiei publicului larg zone ale studiilor culturale care astăzi sunt considerate teritorii comune”. (Geoff Dyer)
„Berger are abilitatea de a vedea clar prin mrejele mistificării criticilor de artă profesionişti... Este un eliberator al imaginilor: iar odată ce le-am permis picturilor să lucreze direct asupra noastră, ne aflăm într-o poziţie mult mai bună de a emite o părere avizată”. (Peter Fuller, Arts Review)
„În ultimii şaizeci de ani, marele John Berger (critic de artă, eseist, scenarist, romancier, poet şi artist) a adus contribuţii incalculabile felului nostru de a înţelege cultura şi politica, niciodată mai pregnant decât în Feluri de a vedea”. (The Village Voice) (©Editura Vellant) Traducere: Radu Șorop.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu