• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Fata dispărută - Gillian Flynn

<i>Fata dispărută</i> - Gillian Flynn

O poveste cu eroi și eroine, despre fericirea obligatorie și iubirea necondiționată, despre dorința de a fi excepțional și teama de a fi mediocru, despre iubiri toxice și puritanism american, un roman scris pe două voci, pe două planuri narative distincte și care reușesc, ambele, să convingă și să fie veridice (doar cu câteva mici scăpări care uneori te lasă să vezi cusătura dintre ele). Versiunea lui, versiunea ei, două lumi care se intersectează și se contrazic și pe care le citești în paralel, fiecare cu dreptatea lui, fiecare cu felul propriu de a se înșela asupra realității. Cu un suspans foarte bine construit și dozat, romanul te lasă cu multe întrebări: ce ne facem cu toate visele de fericire care nu ne lasă să fim fericiți? Cât de multă putere am dat noilor media fără să vrem sau fără să știm? Ce e mai important: adevărul sau cât de bună e povestea pe care vrem s-o auzim? Cât de frumoși mai suntem când nu mai îndeplinim un vis de fericire și de iubire? (©lauracaltea.ro) Traducere: Bogdan Perdivară.


Traducere
5 din 6
Redactare
5 din 6
Poveste
4 din 6
Scriitură
5 din 6

Nota mea

5 din 6

Articol

„Fata dispărută” este o poveste cu eroi și eroine, despre fericirea obligatorie și iubirea necondiționată, despre dorința de a fi excepțional și teama de a fi mediocru, despre iubiri toxice și puritanism american, un roman scris pe două voci, pe două planuri narative distincte și care reușesc, ambele, să convingă și să fie veridice.

5 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Ruxandra 30-11-2014 15:01

  Buna! Am citit acest thriller in maximum trei nopti de stat pana la 5 dimineata. E scris excelent si nu e previzibil. Am citit cartea dupa ce am vazut filmul, dar a fost ca si cand aflam povestea pentru prima oara. Mi-a adus aminte putin de "excitement-ul" pe care mi l-a dat romanul "Mr. Peanut" (ed. Polirom), dar totusi Flynn face o treaba mai buna. Loved it!

  Raspunde
 2. roberts 30-11-2014 11:01

  eu am terminat aseara "Locuri intunecate" si inca sunt sub efectul ei....fac o pauza, asa, de revenire, si trec la "Fata disparuta"...abia astept:)

  Raspunde
 3. Laura Câlțea 30-11-2014 15:07

  da, e uimitoare... eu am văzut și filmul, dar tot reușește să mă țină în suspans :) cred că o să citesc și „Locuri întunecate” ;))

 4. irina 28-11-2014 21:27

  una din cartile mele preferate :D

  Raspunde
 5. Laura Câlțea 28-11-2014 21:37

  eu sunt pe la pagina 150 și-mi pare rău că n-am făcut un curs de citire rapidă, ceva :)) sau măcar un curs de vrăjitorie care să oprească timpul în loc până o termin :D :))