• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Fabrica de păpuși - Elizabeth Macneal

<i>Fabrica de păpuși</i> - Elizabeth Macneal

Sufocată de constrângerile societății victoriene și de o familie conservatoare, Iris îndrăznește să își ia viața în propriile mâini atunci când un membru al Frăției Prerafaelite îi oferă șansa să își perfecționeze talentul de pictoriță. În schimbul orelor de pictură oferite de acesta, Iris va trebui să-i pozeze ca model, ceea ce îi va schimba radical existența și o va duce pe un drum greu de imaginat.
Pornind de la o intrigă simplă, Elizabeth Macneal deconstruiește modelul iubirii cavalerești, care, deși idealizat în literatură și pictură, se dovedește impracticabil și adesea dezastruos în viața reală.
„Un roman impresionant care vorbește despre putere, artă și obsesie. Cu fiecare pagină, așteptările cititorului sunt demolate – este un roman istoric, cu toate acestea este incredibil de relevant și de actual. Am fost sedusă de căldura lui, de sarcasmul lui și de felul în care fiecare mic fir narativ duce către un deznodământ insuportabil de tensionat și de cutremurător.” (Sophie Mackintosh)
„O carte de debut de o îndrăzneală halucinantă... îți taie pur și simplu respirația.” (Ian Rankin)
„Când o carte refuză să-și întoarcă privirea de la mizerie și brutalitate, venerând totodată frumosul și pasiunea, ceea ce rezultă este o experiență memorabilă. [...] Nu există detaliu al Londrei victoriene pe care Macneal să nu-l fi tratat cu deplină pricepere.” (The New York Times Book Review)
„O poveste dură, înfricoșătoare și evocativă despre dragoste, artă și obsesie.” (Paula Hawkins) (©Editura Art) Traducere: Radu Șorop.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu