• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri - Scott Kelly

<i>Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri</i> - Scott Kelly

O misiune spaţială NASA durează de obicei zece zile, iar un astronaut stă pe Staţia Spaţială Internaţională în jur de şase luni. Scott Kelly a rămas acolo un an întreg. A înfruntat izolarea în spaţiu — un mediu de o frumuseţe copleşitoare, dar şi plin de pericole —, orbitând în jurul Pământului cu o viteză de 28 000 de kilometri pe oră.
O călătorie extraordinară care ne-a adus viitorul mai aproape. Mulţumită datelor biometrice despre propriul corp, strânse de Kelly pe Staţia Spaţială şi comparate mai apoi cu ale fratelui său geamăn Mark, rămas pe Pământ, suntem mai în măsură acum să răspundem la câteva întrebări esenţiale: oare vom putea locui pe Marte într-o zi? Vom putea să ne petrecem vacanţele în spaţiu? Care sunt limitele noastre fizice?
Endurance este povestea incredibilă a unui om care şi-a mobilizat întreaga voinţă pentru împlinirea unui vis ce părea imposibil.
„O relatare vie şi captivantă a unui an în spaţiu. Endurance e plină de umor, întâmplări palpitante şi detalii incredibile.” (Khaled Hosseini)
„O carte neobişnuit de onestă... Nu seamănă deloc cu celelalte cărţi scrise de astronauţi.” (Daily Mail)
„Un memoir care îi va captiva pe toţi cei pasionaţi de expediţiile spaţiale.” (The Wall Street Journal)
„Citind Endurance, simţi că eşti alături de Kelly pe Staţia Spațială Internaţională. O carte minunată.” (Booklist)
„Kelly dărâmă mitul astronautului şi pune în loc realitatea vieţii în spaţiu... Astronauţii şi exploratorii de mâine cu siguranţă vor fi recrutați dintre adolescenţii care citesc astăzi Endurance.” (Jaroslav Kalfar) (©Editura Trei) Traducător: Andrei Covaciu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu