• „Drumul cunoașterii e de la complicat la simplu” - Alexandru Paleologu

Einstein. Viața și universul său - Walter Isaacson

<i>Einstein. Viața și universul său</i> - Walter Isaacson

Scrisă de autorul bestsellerului Leonardo da Vinci, aceasta este prima biografie completă a lui Albert Einstein de când au devenit accesibile toate documentele sale.
Cum a funcționat mintea sa? Ce a făcut ca el să fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arată modul în care imaginația lui științifică a izvorât din natura rebelă a personalității sale. Fascinanta sa poveste este o dovadă a legăturii dintre creativitate și libertate.
„Portretul personalității surprinzătoare a lui Einstein, minunat realizat.” (The New York Times)
„Walter Isaacson a surprins un Einstein în integralitatea sa. Cu un stil ușor, care maschează o mare atenție la detalii și acuratețe științifică, Isaacson ne poartă într-o călătorie prin viața, mintea și știința omului care a schimbat viziunea noastră asupra universului.” (BRIAN GREEN, profesor de fizică la Universitatea Columbia și autorul volumului The Fabric of Cosmos)
„Aceasta este o superbă tapiserie intelectuală și o lectură minunată. Împletind cu măiestrie realizările științifice revoluționare ale lui Einstein, prolificele sale inițiative politice, viața personală complexă și personalitatea sa fascinantă, Isaacson l-a transformat pe transformatorul secolului XX într-un far călăuzitor al secolului XXI.” (MARTIN J. SHERWIN, coautor al lucrării American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, câștigător al Premiului Pulitzer pentru Biografie, 2006)
„Einstein a fost cel mai bun exemplu al forței inteligenței creative. Curiozitatea și permanenta căutare a răspunsurilor l-au făcut să devină una dintre cele mai luminate minți ale tuturor timpurilor. Recomand această carte oricui este curios să afle povestea de viață a omului din spatele teoriei relativității.” (BOGDAN ION, Country Managing Partner EY România și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale)
(©Editura Publica) Traducere: Louis Ulrich.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu