• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Durerea e o făptură înaripată - Max Porter

<i>Durerea e o făptură înaripată</i> - Max Porter

Roman câștigător al Premiului Dylan Thomas 2016, Câştigător al Premiului Sunday Times pentru tânărul scriitor al anului 2016, Finalist la Premiul National Book Critics Circle John Leonard (SUA), Nominalizat la The Goldsmiths Prize 2015, Nominalizat la Guardian First Book Award 2015. Tradus în peste 20 de limbi și vândut în Marea Britanie în peste 100.000 de exemplare.
În acest debut extraordinar – o îmbinare de poem în proză, fabulă polifonică şi eseu despre durere –, originalitatea narativă şi tonul plin de compasiune ale lui Max Porter creează un efect uluitor. Vorbind despre adevăruri dureroase şi profund umane, Durerea e o făptură înaripată anunță apariția unui talent cu totul ieşit din comun.
O țesătură complexă de imagini şi idei, impregnată de poezie, dar care poate fi citită şi ca o poveste pentru copii. Ne schimbă percepția asupra romanului şi a posibilităților sale, vorbindu-ne despre un subiect extrem de delicat, pagină după pagină, ca şi cum am fi purtați pe aripi. (The Guardian)
Într-un apartament din Londra, doi băieți se confruntă cu insuportabila tristețe provocată de moartea fulgerătoare a mamei lor. Tatăl lor, expert în opera lui Ted Hughes şi romantic dezorientat, îşi imaginează un viitor pustiu, lipsit de sens.
În acest moment de disperare, primesc o vizită de la Kra – dădacă, vindecător, şarlatan, personaj contradictoriu. Atrasă de familia îndoliată, această pasăre „sentimentală” amenință că va rămâne până când nu vor mai avea nevoie de ea. Şi aşa se şi întâmplă: lunile trec, durerea cedează locul amintirilor, iar mica familie începe să se vindece. (©Editura Pandora M) Traducere: Mihaela Buruiană.


Scriitură
3 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu