• „Corecția face mult, dar încurajarea face și mai mult” - J.W. Goethe

Dragonul de gheață - George R.R. Martin

<i>Dragonul de gheață</i> - George R.R. Martin

Dragonul de gheață este o poveste încântătoare despre curaj și sacrificiu pentru tinerii cititori, dar și pentru adulți, scrisă de extrem de popularul autor al seriei „Cântec de gheață și foc”, G.R.R. Martin. Iar ilustrațiile splendide ale artistului Luis Royo îmbogățesc această poveste captivantă și emoționantă a unei tinere fete și a dragonului său.
În lumea din „Cântec de gheață și foc” dragonul de gheață este o creatură legendară și înfricoșătoare, întrucât nici un om nu a reușit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul său pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu și un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheț pe care toată lumea, chiar și Bătrânii, și-l amintesc.
Adara nu mai ținea minte când a văzut pentru prima oară dragonul de gheață. Părea că a fost dintotdeauna prezent în viața ei, o strălucire îndepărtată pe când se juca afară, în zăpadă, mult timp după ce ceilalți copii plecaseră la casele lor goniți de frigul mușcător. Pe când avea patru ani l-a atins, iar la cinci ani a zburat pentru prima oară pe spatele lui înghețat. Apoi, când a împlinit șapte ani, într-o zi liniștită de vară, dragoni fioroși s-au abătut în zbor deasupra fermei liniștite în care locuia Adara.
Iar legendele spun că doar un copil al iernii - și dragonul de gheață care ține la el - pot salva lumea de la distrugere.
Dragonul de gheață se petrece în același univers din seria „Cântec de gheață și foc”, de G.R.R. Martin, care stă la baza popularului serial HBO, iar acest volum de colecție minunat ilustrat va fi, în mod sigur, pe placul fanilor. (©Editura Nemi) Traducere: Ruxandra Toma


Poveste
4 din 6
Scriitură
5 din 6
Grafică
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu