• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

Despre timp. O istorie a civilizației în douăsprezece ceasuri - David Rooney

<i>Despre timp. O istorie a civilizației în douăsprezece ceasuri</i> - David Rooney

„Extrem de inteligentă, cu nenumărate motive de fascinație pe fiecare pagină.” (The New York Times)
Măsurarea timpului a fost dintotdeauna esențială pentru civilizația umană, de la primele ceasuri solare romane până la marea invenție a GPS-ului. Dar deși ținem ochii pe ceas în fiecare zi, suntem oare conștienți de puterea pe care au dat-o ceasurile guvernelor, comandanților militari și șefilor de companii și cum ne-au modelat ele viețile și lumea?
În această carte spectaculoasă și complexă, David Rooney povestește, în 12 capitole concise, istoria măsurării timpului și a civilizației. Descoperim astfel cele mai importante invenții din istoria orologeriei, de la ceasurile medievale cu apă la clepsidrele renascentiste și de la marcajele temporale de bursă la sateliții aflați pe orbita Pământului. Aflăm cum ceasurile i-au ajutat pe oameni să navigheze de la un capăt la altul al lumii și să clădească imperii, dar i-au și dus uneori în pragul distrugerii.
Aceasta este povestea timpului, iar povestea timpului este povestea noastră.
„Un volum fascinant despre ce simbolizează ceasurile și ce spun ele despre noi.” (Wall Street Journal)
„O carte de-a dreptul impresionantă, cea mai bună lucrare de istorie pe care am citit-o în ultima vreme.” (Jerry Brotton)
„Nu este doar o încântare pentru ceasornicar, ci și o meditație ingenioasă asupra naturii și simbolismului măsurării timpului în sine.” (Richard Holmes)
David Rooney este istoric al tehnologiei și fost custode al departamentului dedicat măsurării timpului la Royal Observatory din Greenwich. Este implicat în administrarea a trei instituții de orologerie, inclusiv cel mai vechi muzeu al ceasurilor, și locuiește la Londra, aproape de meridianul Greenwich. A mai publicat și Spaces of Congestion and Traffic: Politics and Technologies in Twentieth-Century London, Mathematics: How It Shaped Our World și Ruth Belville: The Greenwich Time Lady. (©Editura Trei) Traducere: Andrei Covaciu.


Traducere
5 din 6
Redactare
4 din 6
Poveste
5 din 6
Scriitură
4 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu