• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Degetul mare al violonistului. Și alte povești necunoscute despre dragoste, război și geniu, așa cum au fost scrise în genele noastre - Sam Kean

<i>Degetul mare al violonistului. Și alte povești necunoscute despre dragoste, război și geniu, așa cum au fost scrise în genele noastre</i> - Sam Kean

A fost specia umană cât pe ce să dispară de pe fața pământului? Poate genetica să explice dragostea nețărmurită a unei iubitoare de pisici pentru aceste feline? Ce se întâmplă cu ADN-ul când face să se nască oameni fără amprente digitale sau cu codiță de animal? Și cum a creat combinația potrivită de gene acele degete excepțional de flexibile ale unui violonist cu adevărat nepereche?
Descifrarea codului genetic n-a fost întotdeauna o treabă ușoară – încă de la începuturi, genetica a fost dominată de conflicte interne, atacuri sub centură și teorii controversate –, dar oamenii de știință pot în sfârșit să deslușească uluitoarele povești încifrate în ADN-ul nostru. Pe măsură ce vom continua să progresăm cu cartarea și modificarea ADN-ului, genetica va continua și ea să rămână cel mai fierbinte subiect la zi în știință, punându-și amprenta pe însăși alcătuirea corpurilor noastre și a lumii din jur.
„O călătorie alertă și jucăușă prin istorie, folosind ADN-ul ca temă unificatoare... o nirvana a intelectualilor.” (New Scientist)
„O explorare în stil Bill Bryson, Degetul mare al violonistului e provocatoare și fascinantă, debordând de povești trăsnite și de realități uluitoare. Deși este plină cu anecdote minunat de bizare, cartea lui Kean rămâne și o istorie perfect accesibilă a descoperirii și descifrării ADN-ului. Irezistibil de antrenantă.” (Daily Mail)
„Sam Kean este cel mai bun profesor de științe exacte pe care nu l-ai avut niciodată.” (Entertainment Weekly) (©Editura Publica) Traducere: Smaranda Nistor.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu