• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Cum să oprești timpul - Matt Haig

<i>Cum să oprești timpul</i> - Matt Haig

Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată că un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală.
Fiindcă trebuie să-și schimbe mereu identitatea ca să rămână în viață, acum are acoperirea perfectă: este profesor de istorie la o școală din Londra. Aici îi poate învața pe copii despre războaie și vânători de vrăjitoare de parcă nu le-ar fi fost martor. Poate încerca să îmblânzească trecutul, care îl ajunge tot mai repede din urmă. Singurul lucru pe care nu trebuie să-l facă e să se îndrăgostească.
Cum să oprești timpul este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie că să înveți cum să trăiești cu adevărat.
„Matt Haig are multă empatie pentru condiția umană, pentru lumina și întunericul ei; folosește toată paletă disponibilă că să-și construiască poveștile excelente.” (Neil Gaiman )
„Matt Haig folosește cuvintele că pe niște desfăcătoare de conserve. Noi suntem conservele.” (Jeanette Winterson) (©Editura Nemira) Traducere: Monica Șerban.


Traducere
4 din 6
Redactare
4 din 6
Poveste
4 din 6
Scriitură
3 din 6
Documentare
4 din 6

Nota mea

4 din 6

Articol

„Cum să oprești timpul”, romanul lui Matt Haig, este o poveste de dragoste care dăinuie peste secole între un bărbat pierdut în timp și o femeie care îl poate salva.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu