• „Simplitatea este accesul la esenţă” - J.W. Goethe

Confesiunile unui librar - Shaun Bythell

<i>Confesiunile unui librar</i> - Shaun Bythell

Într-o casă în stil georgian, populată de mii de cărți și stăpânită de un motan dolofan, Shaun Bythell veghează peste teritoriul celui mai mare anticariat din Scoția. Din spatele tejghelei, el este șef și angajat, coleg al unor librari țăcăniți, arhivar și colecționar. Ritmul existenței lui se împarte între numeroasele vizite făcute pentru achiziționarea cărților, întâmpinarea clienților în magazin și mici însemnări zilnice inspirate din întrebările și comentariile acelorași clienți. Confesiunile unui librar este un jurnal scris printre cărți pentru cititorul pe care-l întâlnești printre cărți.
„Stilul malițios al lui Bythell seamănă cu ce ar spune comicul Ricky Gervais dacă ar conduce o librărie.” (The Wall Street Journal)
„În sloganul mâzgălit pe tabla din magazin se întrezărește ceva din farmecul cârcotaș al lui Shaun Bythell: Evitați interacțiunile sociale: purtați mereu o carte la voi” (The Washington Post)
„Bythell este un scriitor priceput. El creează o lume atrăgătoare, populată cu personaje pline de culoare. Peisajul scoțian e minunat — gâștele care zboară deasupra mlaștinii, râul șerpuitor în care librarului îi place să pescuiască... O carte seducătoare, plină de reflecții.” (Minneapolis Star Tribune)
„Una dintre cele mai amuzante cărți de memorii scrise de un librar.” (The New York Times)
„Câteodată vesele, alteori melancolice, Confesiunile unui librar reprezintă o relatare plină de farmec din primele linii ale unei industrii pe cale de dispariție.” (Kirkus Reviews) (©Editura Pandora M) Traducere: Mihaela Buruiană.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
5 din 6
Scriitură
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu