• „Nu posedăm cu adevărat decât ceea ce putem aștepta” - Anna de Noailles

Colecționara de parfumuri interzise - Kathleen Tessaro

<i>Colecționara de parfumuri interzise</i> - Kathleen Tessaro

Pornind de la un pretext romanesc destul de banal și romanțios (o moștenire neașteptată și consistentă, însoțită de un secret „întunecat”), Colecționara de parfumuri interzise de Kathleen Tessaro este un bun roman de atmosferă, cu un fir epic destul de complex și cu mult suspans, dar și cu personaje interesante și bine conturate, mai ales cele feminine (are o întreagă galerie de femmes fatales). Foarte bine documentat asupra timpurilor și locurilor în care se petrece acțiunea, cu personaje originale și inedite (unele de-a dreptul excentrice), e un roman istoric interesant, reușit mai ales ca atmosferă, și un roman de dragoste (dar nu un romance tipic) ce îmbină mai multe povești de iubire, mai mult sau mai puțin împlinite, alături de o odă adusă parfumului. Uneori puțin cam liric, alteori cam dramatic pentru gustul meu, până la urmă m-a prins și nu l-am lăsat până nu l-am terminat. E un roman de vacanță sau de savurat într-o zi ploioasă, în care ai nevoie să evadezi în viața altora pentru a o mai condimenta puțin pe a ta. (©lauracaltea.ro) Traducere: Maria Drăguț.


Traducere
6 din 6
Redactare
3 din 6
Poveste
3 din 6
Scriitură
4 din 6
Documentare
5 din 6

Nota mea

4 din 6

Articol

E o lume întreagă de mirosuri fine în „Colecționara de parfumuri interzise”. Ambră și flori de portocal, mosc, oudh și zibetă, dar și mirosuri pe care nu le-am asocia cu un parfum: lemn, lână udă, păr sau ploaia pe un caldarâm încins. Ca și cel gustativ, simțul olfactiv este atât un simț al prezentului, cât și unul al trecutului.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu