• „Marile lucruri sunt întotdeauna mici” - proverb chinezesc

Circe - Madeline Miller

<i>Circe</i> - Madeline Miller

Lumea este condusă de zei și titani. O lume plină de rivalități și intrigi în care Circe nu-și poate găsi locul. Mai întâi, îndură umilința și disprețul propriei familii, fiindcă ea, fiica lui Helios, zeul Soarelui și cel mai puternic dintre titani, nu-i nici la fel de puternică precum tatăl său și nici fermecătoare ca mama ei nimfă. Dar Circe se dovedește a fi un copil neobișnuit, care deține puterea vrăjitoriei, ceea ce constituie de acum o amenințare pentru zei...
Vrăjitoarele nu-s chiar așa delicate.„O repovestire îndrăzneață și subversivă, de natură intimă, a vieții legendarei zeițe Circe.” (The New York Times)
„Circe produce emoție atât prin calitatea scriiturii, cât și prin actualitate.” (The Sunday Times)
„Un roman feminist convingător și captivant, o istorisire fascinantă.” (The Daily Telegraph)
„Recomand cartea oricui și tuturor. E absolut surprinzătoare.” (booksandfelines.com)
Circe rămâne o lectură încântătoare de la început până la sfârșit, indiferent că ești pasionat de mitologia greacă sau că dorești, pur și simplu, să citești o poveste bine scrisă.” (bookreporter.com)
„Madeline Miller creează în Circe o atmosferă fermecătoare, nu numai prin maniera în care încorporează în narațiunea ei elemente din Odiseea și din alte versiuni ale unor mituri, ci și prin zugrăvirea lumilor în care sălășluiesc oamenii și zeii.” (clairehuston.co.uk)
„Am închis cartea cu sentimentul profund că Madeline Miller este asemenea lui Circe și Penelopei, precum străvechii țesători de pânză, dar și de cuvinte și de lumi. Apoi, privind în jurul meu, după ce am petrecut o vreme în compania celor două femei, țesătura care alcătuiește societatea de astăzi pare să poarte amprenta mâinilor lor.” (angie-ville.com) (©Editura Paladin) Traducere: Ioana Filat.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Documentare
6 din 6
Grafică
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu