• „Întrebările arată pătrunderea spiritului, iar răspunsurile îi arată fineţea” - J. Joubert

Charles Darwin, o revoluție - Annabelle Kremer

<i>Charles Darwin, o revoluție</i> - Annabelle Kremer

La 22 de ani, tânărul naturalist și geolog englez Charles Darwin pleacă spre emisfera sudică la bordul vasului HMS Beagle. Mânat de o curiozitate fără margini, tânărul explorator descoperă acolo teritorii imense și fascinante, precum Brazilia sau Patagonia, și, mai ales, o varietate incredibilă de viețuitoare.
În urma acestei călătorii de o importanță fundamentală are ocazia să facă descoperiri de seamă pentru știință. Pornind de la aceste observații, Darwin își dă seama că există o selecție naturală care favorizează supraviețuirea și adaptarea anumitor specii la schimbări. Astfel, ia naștere una dintre cele mai imporante descoperiri ale științei moderne: teoria evoluției.
Urmărind aventurile și cercetările lui Darwin de-a lungul vieții sale, această lucrare ne permite să pătrundem în mintea unui om de știință și să observăm modul în care explicația teoretică își are rădăcinile în observarea de pe teren.
Cu o prefață de Guillaume Lecointre, profesor-cercetător și sistematician la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris, Darwin, o revoluție! este un volum documentar cu alură de jurnal de bord, perfect pentru toți oamenii de știință, exploratori mai mici sau mai mari, aflați la început de drum! (©Editura Nemi) Traducere: Irina Cerchia.


Traducere
6 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Documentare
6 din 6
Grafică
6 din 6
Calitatea imaginilor
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu