• „Bucuria este semnul că viaţa a reuşit” - Henri Bergson

Cel mai fericit om de pe Pământ - Eddie Jaku

<i>Cel mai fericit om de pe Pământ</i> - Eddie Jaku

Bestseller Internațional.
Câștigător ABIA Biography Of The Year 2021.
O poveste despre speranță în cele mai întunecate vremuri.
Viața poate fi frumoasă dacă o faci să fie frumoasă. De tine depinde. Eddie Jaku s-a considerat dintotdeauna în primul rând german și abia apoi evreu. Era mândru de țara lui. Însă totul s-a schimbat în noiembrie 1938, când a fost bătut, arestat și internat într-un lagăr de concentrare.
În următorii șapte ani, s-a confruntat în fiecare zi cu orori de neînchipuit, întâi la Buchenwald și Auschwitz și apoi într-un „marș al morții” nazist.
Pentru că a supraviețuit, Eddie a făcut un jurământ să zâmbească în fiecare zi. Spunând această poveste, le aduce un omagiu celor pierduți, împărtășindu-și înțelepciunea, ducând cea mai bună viață pe care o putea duce și considerându-se „cel mai fericit om de pe Pământ”.
Publicat când autorul a împlinit 100 de ani, acest volum de memorii pline de forță, copleșitoare și aducătoare de speranță ale lui Eddie Jaku arată cum poate fi găsită fericirea chiar și în cele mai întunecate vremuri.
„Am trăit un secol și știu ce înseamnă să privești răul în ochi.” (Eddie Jaku)
„Un volum de memorii care slăvește forța speranței, a dragostei și a sprijinului reciproc.” (The Times)
„(Jaku) recunoaște suferința, dar refuză să fie definit de ea, optând în schimb pentru o filosofie personală în care mizează pe o formă radicală de umanitate și o rezistență ce se dovedește puternică și contagioasă.” (Australian Book Review)
Eddie Jaku (1920–2021) s-a născut în Germania, cu numele Abraham Jakubowicz, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost internat în lagărele de concentrare de la Buchenwald și Auschwitz. În 1945, a fost trimis într-un „marș al morții”, dar a supraviețuit și a fost ulterior salvat de forțele aliate. În 1950, s-a mutat împreună cu familia în Australia, unde a rămas până la sfârșitul vieții și unde a murit, în octombrie 2021, la vârsta de 101 ani. A fost căsătorit timp de 74 de ani cu Flore și au avut doi fii, patru nepoți și cinci strănepoți. (©Editura Trei) Traducere: Irina Marina Borțoi.


Scriitură
4 din 6
Poveste
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu