• „Mirarea care generează filozofia este că tu nu ești tu, că există în noi înșine ceva mai adânc decât noi înșine” - Constantin Noica

Ce simți în jurul gâtului - Chimamanda Ngozi Adichie

<i>Ce simți în jurul gâtului</i> - Chimamanda Ngozi Adichie

În aceste douăsprezece proze scurte magnetice Chimamanda Ngozi Adichie explorează legăturile umane dintre iubiți, copii și părinți, prieteni și continente. Intense, infuzate cu frumusețe, suferință și dor, aceste povestiri cartografiază, cu sensibilitatea tipică a lui Adichie, coliziunea dintre culturi și lupta profund umană de a le reconcilia.
„Câștigătoarea Orange Broadband Prize ne oferă douăsprezece proze despre viața nigerienilor, acasă și în America. În cele cinci proze care se petrec în Statele Unite, Adichie conturează personaje atrase de America și, în același timp, temătoare de asimilare. Minunatele Colina Maimuței Săltărețe și povestirea care dă titlul volumului dezvăluie poveștile femeilor nigeriene care se confruntă cu așteptările occidentale. Un volum inedit și edificator.” (Kirkus Reviews) (©Editura Black Button Books) Traducere: Anca Dumitrescu și Elena Marcu.


Scriitură
6 din 6
Poveste
6 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu