• „He cometido el peor pecado que uno puede cometer… no he sido feliz” - Jorge Luis Borges

Cât de aproape sunt ploile reci - Bogdan Coșa

<i>Cât de aproape sunt ploile reci</i> - Bogdan Coșa

„Personaje memorabile, un remarcabil simț al limbii și al construcției narative sunt doar câteva dintre calitățile acestui surprinzător roman al lui Bogdan Coșa. Istoria unei familii rurale, apăsată de maledicția insecurității, a alcoolismului, a neșansei sociale în care tinerii își visează plecarea, ne amintește, cu discreție, de fragilitatea umană în aceste vremuri derutante. Carte a deplinei maturități creatoare, Cât de aproape sunt ploile reci marchează o dată pe harta prozei actuale.” (Gabriela Adameșteanu)
„Romanul lui Bogdan Coșa este simultan unul al îndepărtării și al apropierii. În primul rând, semnalizează îndepărtarea de Eul care marca pregnant primele lui trei romane, fapt ce-i permite o viziune de ansamblu asupra lumii în care a trăit, în al doilea rând marchează apropierea de proza analizei sociale, pe care o scrie, însă, cu înțelegerea și duioșia celui care a fost «acolo». Un roman matur și pe deplin lucid, probabil cea mai bună carte de până acum a lui Bogdan Coșa.” (Bogdan-Alexandru Stănescu) „O capodoperă discretă și neverosimil de reală. O plantă exotică a prozei de azi, eliberată din trecut.” (Ștefan Baghiu)


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6

Nota mea

5 din 6

Articol

„Cât de aproape sunt ploile reci”, de Bogdan Coșa, este o radiografie a satului românesc contemporan sau, mai bine zis, a degradării sale progresive, cu acțiunea plasată undeva în Ardeal.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu