• „Din vârful degetelor începe întotdeauna lumea nevăzută a celor care au învăţat să viseze…” - Mihai Măniuţiu

Care-i treaba cu homarul? - David Foster Wallace

<i>Care-i treaba cu homarul?</i> - David Foster Wallace

Volumul lui David Foster Wallace, Care-i treaba cu homarul? este o lecție de civism și onestitate, înțeleasă ca o condiție esențială pentru dezvoltarea fiecăruia dintre noi și a comunității din care facem parte. Fiecare dintre cele zece articole analizează într-un stil direct, de cele mai multe ori ironic, unele dintre cele mai pregnante aspecte ale societății americane, evidențiind de fiecare dată acele detalii pe care suntem tentați de obicei să le trecem cu vederea, dar care de fapt constituie elemente profunde ale lumii în care trăim.
„Acest volum ne dezvăluie un savant al Americii contemporane lucrând pe frecvențele extreme ale radarului, adresând întrebare după întrebare despre lumea nebună, nebună în care s-a trezit.” (Robert McCrum, The Observer)
„Un vizionar, un artizan, comic și grav, pe cât se poate de grav, fără a deveni religios. Este atât de modern și se află într-o dimensiune spațiu-timp atât de diferită de a noastră, a tuturor celorlalți. Fir-ar să fie!” (Zadie Smith)
Oare homarii simt durerea? Kafka avea un umor macabru? Cum arată „Oscarurile” industriei de filme pentru adulți? David Foster Wallace răspunde la aceste întrebări și la multe altele în acest volum de eseuri. Una dintre cele mai complexe minți ale timpurilor noastre analizează minuțios subiecte savuroase și foarte actuale. Scrie cu umor, incisivitate și onestitate, echidistant și apropiat, cu o calitate a observației incontestabil validă. (Black Button) (©Black Button Books) Traducere: Anca Dumitrescu și Lavinia Gliga


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu