• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Când nu mai înțelegem lumea - Benjamín Labatut

<i>Când nu mai înțelegem lumea</i> - Benjamín Labatut

Volum nominalizat la International Booker Prize 2021 și National Book Award 2021. Când nu mai înțelegem lumea este o meditație asupra legăturilor complicate dintre descoperirile din lumea fizicii și a matematicii și tendința umanității de a se autodistruge. Un melanj de investigație biografică și imaginație ce amintește în mod șocant de stilul lui W.G. Sebald, cartea lui Labatut plonjează în viața unor personalități reale, precum Fritz Haber, Alexander Grothendieck, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, ale căror descoperiri geniale fie au influențat definitiv viața în bine, fie au dat naștere, fără intenția autorilor, unor suferințe inimaginabile. Tema lui Labatut este nevoia umană imperioasă de a împinge limitele cunoașterii spre infinit, dar și pericolul ce pândește acolo.
„Un roman nonficțional distopic a cărui acțiune nu se petrece în viitor, ci în prezent.” (John Banville)„Pe de-a-ntregul fascinantă și revelatoare...” (William Boyd)
„Poveștile din această carte se nasc una din cealaltă, contactul lor cu realitatea fiind imposibil de stabilit. Compactă și puternică precum o capsulă de cianură.” (The New Yorker)
„O meditație asupra cunoașterii și hybrisului care-ți dă fiori.” (The New York Times Book Review)
Benjamín Labatut s-a născut în 1980 la Rotterdam și a trăit la Haga, Buenos Aires și Lima. La 14 ani s-a mutat în Santiago de Chile, unde a studiat jurnalismul. A debutat în 2009 cu volumul de proză scurtă La Antártica empieza aquí, care a câștigat numeroase premii în Mexic și în Chile. A continuat în 2016 cu volumul de eseuri biografice Después de la luz. Cea de-a treia lui carte, Când nu mai înțelegem lumea, a fost publicată în 22 de țări și a fost inclusă de The New York Times Book Review pe lista celor mai bune 10 titluri publicate în 2021. Cea mai recentă carte a sa este La piedra de la locura.(©Editura Pandora M) Traducere: Marin Mălaicu-Hondrari.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
6 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

6 din 6

Articol

Volumul „Când nu mai înțelegem lumea”, de Benjamín Labatut, este o meditație asupra legăturilor complicate dintre descoperirile din lumea fizicii și a matematicii și tendința umanității de a se autodistruge.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu