• „La littérature ne permet pas de marcher, mais elle permet de respirer” - Roland Barthes

Călătorie pe Lună - Mary Pope Osborne

<i>Călătorie pe Lună</i> - Mary Pope Osborne

Portalul Magic#8. Călătorie pe Lună
Jack este trezit în creierii nopții de sora lui, Annie, pentru a se duce la căsuța din copac și a descoperi ultimul lucru special. Ajunși acolo, văd o carte despre Lună și, atingând-o, sunt propulsați în viitor, într-o bază selenară. Găsind echipamente spațiale adecvate, fac o călătorie pe suprafața Lunii, ajutați și de un vehicul peste care dau într-un crater. Se întâlnesc și cu un om selenar și sunt în pericol de a fi izbiți de un meteorit. Descoperă cu uimire cât de diferită e Luna față de Pământ și, după ce găsesc al patrulea obiect cu M, se întorc pe Pământ. Unde, ajutandu-se de toate cele patru obiecte găsite în ultimele călătorii, reușesc să rupă vraja și s-o elibereze pe Morgan.
Extrem de apreciate de părinți, de profesori, dar mai ales de copii, cărțile din seria Portalul magic, ale celei mai populare autoare americane Mary Pope Osborne, au realizat un lucru cu adevarât magic: i-au făcut pe foarte mulți copii între șase și doisprezece ani să fie pasionați de lectură, înaripându-le imaginația. Tocmai de aceea Portalul magic a ajuns să ocupe locul întâi în topul celor mai citite cărți din lume. Vândute în zeci de milioane de exemplare, aceste cărți au devenit lecturi suplimentare obligatorii în cele peste 50 de țări în care au fost traduse.
Jack și sora lui mai mică, Annie, călătoresc în timp și spațiu dintr-o căsuță secretă, plină cu cărți, descoperită într-un copac fabulos. Fiecare carte deschisă îi face să treacă într-o altă lume, ca printr-un portal magic, oferindu-le astfel prilejul să devină ei însiși personajele unor aventuri pe parcursul cărora vor întâlni creaturi uimitoare, personaje și realități din epoci istorice diferite.
Cărțile din seria Portalul magic sunt de fapt un pretext epic de a lărgi cunoașterea și inteligența copiilor, de a le oferi informatii surprinzătoare pentru ei din lumea de azi, de ieri și de mâine. (©Editura Paralela 45) Cristina Miron


Calitatea imaginilor
3 din 6
Grafică
2 din 6
Documentare
4 din 6
Scriitură
3 din 6
Poveste
4 din 6
Traducere
4 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu