• „Sunt un om singur, un singur iad…” - Quasimodo (Cocoșatul de la Notre-Dame)

Câinii de vânătoare - Jørn Lier Horst

<i>Câinii de vânătoare</i> - Jørn Lier Horst

Câștigător al The Swedish Academy of CrimeWriters’ Award, The Glass Key, The Riverton Prize.
Roman din seria Inspector William Wisting
În urmă cu 17 ani, detectivul William Wisting a condus una dintre cele mai mediatizate anchete din Norvegia, deschisă în urma uciderii Ceciliei Linde. Acum însă s-a descoperit că probele au fost falsificate și la închisoare n-a fost trimis adevăratul criminal. Wisting e suspendat, iar presa simte miros de scandal. Deși și-a petrecut întreaga viață vânând infractori, de data aceasta Wisting se simte el însuși vânat. Ca să descopere ceea ce s-a petrecut cu adevărat, își dă seama că trebuie să lucreze singur și sub acoperire, ajutat doar de fiica sa, Line, jurnalist de investigații. Dar pe măsură ce timpul trece și încă o tânără dispare, șansele ca Wisting să reușească în ce și-a propus par să fie tot mai slabe.
„Jørn Lier Horst e unul dintre cei mai buni autori scandinavi de romane polițiste. Intriga din cărțile lui este condusă admirabil, iar personajele sunt foarte bine construite.” (Yrsa Sigurdardóttir)
„Jørn Lier Horst are talentul de a descrie atât de bine desfășurarea unei anchete polițienești, încât simți că faci parte și tu din vânătoare.” (Dagens Nyheter, Suedia) (©Editura Trei) Traducere din norvegiană: Ivona Berceanu.


Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
5 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu