• „...noi siamo tutta la storia, non solo quel personaggio” - Alessandro Baricco

Cabaret Biarritz - José C. Vales

<i>Cabaret Biarritz</i> - José C. Vales

Premiul Nadal 2015.
În 1938, scriitorul de romane populare Georges Miet este trimis de o editură din Paris să investigheze moartea suspectă a unei tinere din Biarritz și să scrie o carte despre cele întâmplate. Folosindu-se de acest pretext, autorul ne duce în anul 1925, în celebra stațiune Biarritz, un loc plin de glamour, unde o societate extrem de sofisticată își trăia cei mai fericiți ani. În încercarea de a rezolva misterul morții tinerei, Georges Miet stă de vorbă cu mai multe personaje, care de care mai surprinzătoare, iar cu fiecare nouă depoziție începem să fim tot mai convinși că ceea ce a părut o sinucidere ar putea fi o crimă. Roman polifonic, Cabaret Biarritz face radiografia unei epoci fericite, a unei societăți care tocmai își revenise după rănile adânci provocate de Primul Război Mondial, o panoramă a aspirațiilor, a visurilor și a coșmarurilor pe care oamenii le aveau în vara anului 1925.
„În Cabaret Biarritz ancheta polițienească se împletește magistral cu parodia socială.” (El País)
„Dintr-o perspectivă postmodernă, Cabaret Biarritz aplică o lentilă parodică asupra trecutului. José C. Vales este un scriitor de primă mână, de o forță imaginativă și stilistică ieșită din comun.” (El Cultural)
„Investigația jurnalistică, poveștile de dragoste și portretul societății de la acea vreme alcătuiesc o narațiune care provoacă și surprinde cititorul la fiecare pas.” (Culturamas) (©Editura Trei) Traducere: Marin Mălaicu-Hondari.


Documentare
5 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu