• „Cu fiecare pagubă înveți ceva în plus” - proverb persan

Așa-zisa răpire a Prințului Oleomargarină - Mark Twain

<i>Așa-zisa răpire a Prințului Oleomargarină</i> - Mark Twain

O poveste originală MARK TWAIN publicată pentru prima oară cu sprijinul extraordinar al laureaților CALDECOTT MEDAL – Philip și Erin Stead
Descoperă povestea unui BĂIAT, a găinii sale, a câtorva SEMINȚE MAGICE și pornește în căutarea unui PRINȚ RĂPIT.
Într-un hotel din Paris, într-o seară de prin anii 1880, Mark Twain stătea cu fiicele sale, care îl implorau să le spună o poveste. Alegând ca punct de plecare o fotografie dintr-o revistă, Twain a început să le spună povestea lui Johnny, un băiat sărac care avea niște semințe magice și care s-a trezit că pleacă să salveze un prinț furat. Mai târziu, Twain și-a notat câteva idei generale despre povestea cu pricina, însă aceasta a rămas neterminată... până acum.
Descoperite în arhiva universităţii Berkeley din California, notițele lui Twain sunt acum baza unui basm reluat după mai mult de un secol. Având ca ghid numai schița fragmentată a lui Twain și o poveste care se oprește la un moment dat, autorul Philip Stead a scris o istorisire în care își închipuie cum ar fi fost dacă Twain și-ar fi terminat munca.
Iluminată de ilustrațiile grațioase, amuzante și dureros de pătrunzătoare ale lui Erin Stead, această poveste depășește bariera timpului și ne aduce cartea ilustrată pentru copii, de debut, a celui mai legendar scriitor al Americii, așa cum a fost aceasta imaginată de două dintre cele mai importante nume din literatura contemporană pentru copii. Traducere: Mihaela Buruiană. Ilustraţii de Erin Stead (©Editura Pandora M)


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu