• „Asta înseamnă să fii om: să poți trăi, asumându-ți permanent propriile erori” - Alexandru Paleologu

Argintul preschimbat - Naomi Novik

<i>Argintul preschimbat</i> - Naomi Novik

PREMIUL LOCUS 2019. FINALIST NEBULA ȘI HUGO.
În topul celor mai bune cărți ale anului pentru: The New York Times • NPR • Time • Vulture • Library Journal • The New York Public Library.
Miryem provine dintr-o familie de cămătari, dar incapacitatea tatălui ei de a recupera datoriile îi aduce familia în pragul sărăciei. Așa că Miryem trebuie să preia inițiativa și devine imună la încercările sătenilor de a o îmbuna. Când bunicul ei îi împrumută o pungă cu bănuți de argint, Miryem se întoarce cu ea plină de aur.
Dar reputația că poate transforma argintul în aur îi aduce mai multe necazuri decât bucurii, mai ales când destinul ei se leagă de cel al creaturilor de gheață care bântuie pădurile și al căror rege vrea s-o exploateze din motive ce-i rămân lui Miryem necunoscute.
„Un basm perfect, un roman plin de substanță, de idei și de personaje, cu vastitatea tolkiană și cu empatia față de bucuria vieții pe care o găsim la Ursula K. Le Guin.”(The New York Times Book Review)
„Superbă, complexă și magică. Genul de carte în care vrei să trăiești pentru totdeauna.” (Publishers Weekly)
„…urmează tradiția poveștilor populate de personaje de basm descrise ca persoane reale, de prințese puternice care iau decizii autentice. Dar cartea nu numai că păstrează tradiția, ci o și duce mai departe.” (Vox) (©Editura Nemira) Traducere: Dan Nicolae Popescu.


Scriitură
4 din 6
Poveste
3 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
4 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu