• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

Aquitania - Eva García Sáenz de Urturi

<i>Aquitania</i> - Eva García Sáenz de Urturi

„Răzbunarea, incestul, tortura, marea forță lăuntrică a protagoniștilor — iată ingredientele unui roman atrăgător.” (La Vanguardia)
Suntem în anul 1137. Ducele de Aquitania este ucis la Compostela, iar poveștile despre moartea lui tulbură spiritele. Se zvonește că ar fi fost otrăvit, unii spun că ar fi avut un sfârșit îngrozitor, pricinuit de o tortură barbară care a lăsat în urmă un trup mutilat. Măcinată de neliniștea ce învăluie soarta tragică a tatălui ei, încercând să dezlege misterul, dar și să răzbune moartea acestuia, tânăra Eleanor se căsătorește cu fiul celui pe care-l consideră vinovat de asasinatul care i-a marcat viața, regele Ludovic al VI-lea. Aventura acestei căsătorii îi poartă pe cei doi pe drumurile Franței, printre incesturi și trădări, prin capriciile unui destin care îi apropie mai mult decât s-ar fi așteptat. Un roman tulburător, un thriller istoric captivant, Aquitania traversează un secol de răzbunări, intrigi și bătălii, gravitând în jurul a trei personaje care vor făuri ceea ce mai târziu se va numi Europa.
„Istoric, misterios, distractiv... Ca să descrii romanul Evei García Sáenz de Urturi ai nevoie de un singur adjectiv: fascinant.” (Zenda)
„Un roman care îngemănează thrillerul cu istoria... ca în Urzeala tronurilor, care povestește despre ambiție, despre rivalitățile pentru putere între ramurile aceleiași familii și, în cele din urmă, despre lupta pentru supraviețuire. Toți sunt supraviețuitori și toți trebuie să-și joace cartea, bună sau rea.” (Eva García Sáenz de Urturi) (©Editura Pandora M) Traducere: Ana‑Maria Tamaș.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
3 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu