• „Eşti încă tânăr atâta timp cât admiri şi în măsura în care admiri” - Lucian Blaga

Animalul povestitor. Cum ne fac poveștile oameni - Jonathan Gottschall

<i>Animalul povestitor. Cum ne fac poveștile oameni</i> - Jonathan Gottschall

Una dintre enigmele pe care caută să le dezlege această carte este nu doar existența poveștii – ciudată destul și ea –, ci caracterul ei absolut esențial. Rolul poveștii în viața omului depășește cu mult teritoriul convențional al cărților și filmelor. Povestea, alături de o întreagă varietate de activități narative, domină existența umană.
„Cartea aceasta este despre primata Homo fictus (omul care născocește)*, antropoidul mare cu minte povestitoare. Poate că nu‑ți dai seama de asta, dar ești o creatură a unei lumi imaginare care se cheamă Țara de Nicăieri. Țara de Nicăieri este casa ta și până să mori vei petrece zeci de ani acolo. Dacă n‑ai observat încă lucrul acesta, nu dispera: povestea este pentru ființa umană la fel ca apa pentru un pește – atotcuprinzătoare și imposibil de pipăit. Deși corpul îți stă întotdeauna într‑un anumit loc, într‑un anumit moment din timp, mintea ți‑e întotdeauna liberă să hoinărească pe meleagurile închipuirii. Ceea ce și face.” (Jonathan Gottschall)
Animalul povestitor este o carte fermecătoare. Încântă cititorul cu povești și cu povești despre ce înseamnă a spune povești și mai apoi ne explică de ce spusul poveștilor este un instinct uman fundamental.” (Edward O. Wilson) (©Editura Vellant) Traducere: Smaranda Nistor.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
6 din 6
Redactare
4 din 6
Traducere
6 din 6
Calitatea imaginilor
4 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu