• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Americana - Chimamanda Ngozi Adichie

<i>Americana</i> - Chimamanda Ngozi Adichie

Americana este povestea de dragoste a lui Ifemelu și a lui Obinze, marcată de regimul militar din Nigeria anilor ’90 și de problemele rasiale din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. Chimamanda Ngozi Adichie definește suma unor culturi disparate cu o luciditate clinică, păstrând intactă dimensiunea eluzivă a întrebărilor despre identitate și iubire. Declină demnitatea umană în societatea de pe trei continente.
„Nemilos de tranșant și incredibil de empatic… un roman care expune intrepid realitățile inconfortabile ale vremurilor noastre… O disecție precisă a experienței umane universale.” (The New York Times, 10 Best Books of 2013)
„Atât de inteligent despre atât de multe subiecte, încât eticheta de roman despre ce înseamnă să fii negru în secolul XXI nu cuprinde nici pe departe profunzimea și anvergura textului… Vast, captivant și autentic.” (NPR)
„Adichie descoperă perspectiva unică din care compară ierarhiile rasiale din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie cu lupta pentru statut social din Nigeria. Și o face cu o onestitate nemiloasă, descriind frumusețea și urâțenia acestor spații.” (The Washington Post) (©Editura Black Button) Traducere: Radu Șorop.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu