• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Am supraviețuit lagărului morții (Povestea adevărată a româncei Eva Mozes, una dintre „gemenele dr. Mengele” de la Auschwitz) - Eva Mozes Kor

<i>Am supraviețuit lagărului morții (Povestea adevărată a româncei Eva Mozes, una dintre „gemenele dr. Mengele” de la Auschwitz)</i> - Eva Mozes Kor

Cartea Am supraviețuit lagărului morții este o rememorare a copilăriei distruse de regimul nazist. Este descrisă România din timpul războiului, viața evreilor înainte de înăsprirea condițiilor și trimiterea acestora în lagăre de concentrare, chinurile la care au fost supuși gemenii lui Mengele, cum au fost numite mai târziu aceste victime, lupta continuă pentru supraviețuire până în momentul în care au fost eliberați, în 1945.
„A fi în Auschwitz era ca și cum ai fi într-un accident de mașină în fiecare zi. Atât de des se întâmplau lucruri groaznice”.
„Le-am dat sângele nostru, corpul nostru, demnitatea noastră și, în schimb, ne lăsau să trăim încă o zi. Nu îmi amintesc nici măcar un singur geamăn care să nu fi cooperat.” (©Editura Meteor Press) Traducere din limba engleză: Mihai-Dan Pavelescu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu