• „Când ai un copil, ești părinte. Când ai doi, ești arbitru” - David Frost

Alice în Țara Minunilor. Carte de colorat. Cu ilustrațiile originale ale lui Sir John Tenniel - Lewis Carroll

<i>Alice în Țara Minunilor. Carte de colorat. Cu ilustrațiile originale ale lui Sir John Tenniel</i> - Lewis Carroll

„... la ce e bună o carte”, se gândi Alice, „fără desene sau dialoguri?” Această carte minunată este plină de ilustrații care abia așteaptă să le colorezi. Toate personajele tale favorite sunt aici – Iepurele Alb, Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire și, desigur, Alice. Folosește-ți imaginația și distrează-te oferind culoare Țării Minunilor!
Lewis Carroll este cunoscut în întreaga lume ca autor al lui Alice în Țara Minunilor și al lui Alice în Țara Oglinzii. În spatele acestui pseudonim faimos se află Charles Lutwidge Dodgson, care s-a născut în 1832, în Cheshire. În 1854, a absolvit colegiul Oxford și, un an mai târziu, a fost numit lector de matematică la universitate. Pe 4 iulie 1862, a mers într-o excursie cu barca pe râul Isis în Oxford, cu cele trei fiice ale decanului de la Christ Church, Lorina, Alice și Edith. În timpul acestei excursii, a spus povestea care va fi pusă ulterior pe hârtie sub numele Aventurile lui Alice în subterană. Aceasta s-a transformat apoi în Alice în Țara Minunilor, cu ilustrații de John Tenniel, publicată pentru prima dată de Macmillan, în 1865.
Sir John Tenniel a fost ilustrator și caricaturist englez, colaborator al revistei Punch, dar este cunoscut în prezent pentru ilustrațiile pe care le-a realizat pentru cele două cărți cu Alice. În 1864, Carroll l-a rugat pe Tenniel să ilustreze Alice în Țara Minunilor, pentru un onorariu de 138 de lire sterline. Tenniel a făcut ilustrațiile în creion, apoi în cerneală, iar acestea au fost transferate pe blocuri din lemn. Cu ajutorul acestora, s-au realizat matrițe galvanice care au fost folosite la tipar. În 1890, Tenniel a supervizat colorarea a 20 de ilustrații pentru o nouă ediție a cărții; cu toate acestea, desenele sale pentru cărțile originale au rămas alb-negru mai bine de 40 de ani. În secolul XX, au fost publicate multe versiuni diferite, cu ilustrații color ale unor artiști de seamă. (©Editura Litera)


Articol

Una dintre cele mai populare cărți pentru copii, Alice în Țara Minunilor este genul de carte pe care o poți descoperi și redescoperi la orice vârstă, iar în ultima vreme pe piața de carte românească au apărut mai multe cărți ilustrate pornind de la povestea lui Lewis Carroll.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu