• „Suntem toți făcuți din praf de stele” - Carl Sagan

Alias Grace - Margaret Atwood

<i>Alias Grace</i> - Margaret Atwood

Roman distins cu Giller Prize şi nominalizat la Booker Prize. Inspirat de un fapt real – dublul asasinat, de o violenţă fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843 –, romanul investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice şi faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai şaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală şi condamnată la închisoare pe viaţă. Dar este de fapt Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeieşti, o femeie fatală, adevărata ucigaşă, sau, dimpotrivă, doar victima neajutorată a unui violent complice? (©Editura Leda) Traducere: Nicoleta Irimia, Florin Irimia.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

3 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. IB 17-03-2016 14:25

  Am o rugaminte, tot pentru listele urmatoare de lecturi: n-am citit inca nimic de Margaret Atwood si am in biblioteca „Asasinul orb”, „Ochi-de-pisica”, „Alias Grace” si „Povestirea cameristei”; ce imi sugerezi sa citesc mai intai? Multumesc frumos!

  Raspunde
 2. Laura Câlțea 18-03-2016 23:03

  Eu aș spune „Ochi-de-pisică”. Mie mi s-a părut cea mai bună și mai profundă dintre cărțile ei și m-a făcut să-i înțeleg mai bine celelalte scrieri. Spor la citit! :)

 3. IB 18-03-2016 23:16

  Multumesc, la fel si tie! :)