• „Adevărații purtători de frumusețe sunt, pentru mine, întotdeauna ceilalți” - Mihai Măniuțiu

Salonul literar al pisicului ghiftuit începe cu „Femeia de hârtie”, de Rabih Alameddine

Salonul literar al pisicului ghiftuit începe cu „Femeia de hârtie”, de Rabih Alameddine

Noua sufragerie din La petite bouffe din Cotroceni ne-a dat ideea unui concept de eveniment la care așteptăm cu drag cititorii, și anume: Salonul literar al pisicului ghiftuit. Gazda acestor evenimente va fi Laura Câlțea, cititoare de cursă lungă și book-clubberiță de profesie.

Începute din plăcere și din dorința de a cunoaște alți cititori, cluburile de carte au devenit pentru mine o necesitate. Particip la mai multe cluburi de carte lunar și, de fiecare dată, emoția e aceeași și, totodată, alta, pentru că fiecare astfel de eveniment își găsește specificul deopotrivă în cartea care l-a prilejuit, cât și în oamenii care participă.

Oamenii dau viață cărților, iar cărțile dau viață oamenilor. Sunt cărți în care evadăm, cărți în care trăim și sunt oameni pentru care întreaga lume se învârte în jurul cărților. Pentru astfel de oameni am organizat (încă) un club de carte lunar în sufrageria cochetă de la Le petite bouffe din Cotroceni. Cărțile frumoase aduc în jurul lor oameni și creează comunități, iar discuțiile iscate de cărți au nevoie de un spațiu al lor, dedicat. Un astfel de spațiu inspirator este sufrageria elegantă de la Le petite bouffe din Cotroceni. Aici ne-am propus să organizăm lună de lună discuții prietenești pornind de la cărți. 

Am denumit aceste întâlniri Salon literar pentru că, pe lângă club de carte, ele vor mai prilejui și întâlnirea cu câte un cititor pasionat, invitat special, care să ne dezvăluie plăcerile intime ale lecturilor sale. Actul lecturii este, prin excelență, intim și subiectiv, dar există o plăcere a redescoperirii cărții care constă în discuțiile cu alți cititori. Vă invit să descoperiți această plăcere și să pășiți în salonul nostru literar.” (Laura Câlțea)

Ca să nu fiți prinși cu temele nefăcute, iată care sunt primele 3 cărți pe care le vom discuta: Femeia de hârtie, de Rabih Alameddine (septembrie), Memoriile lui Hadrian, de Marguerite Yourcenar (octombrie) și Cântec lin, de Leïla Slimani (noiembrie).

Așadar, începând din luna septembrie, vă așteptăm cu drag la o discuție lunară pe teme literare alături de Laura Câlțea și invitații săi. Prima întâlnire va avea loc marți, 25 septembrie, iar invitata noastră este Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas, alături de care vom vorbi despre Femeia de hârtie a lui Rabih Alameddine, minunata Aaliya, cea care, mai mult decât oricine, poate spune „Citesc, deci  exist”.

Înscrierile sunt limitate, iar participarea trebuie anunțată pe adresa de mail catalina.rosu@humanitas.ro

Vă așteptăm cu drag să ne ghiftuim cu cărți, ceaiuri și prăjituri deosebite! 



Articole asemănătoare

Citesc, deci exist, despre „Femeia de hârtie”, de Rabih Alameddine

„Femeia de hârtie” e o carte pe care nu o împrumuți ca s-o citești, ci care trebuie să fie a ta ca să poți s-o umpli de sublieri (cu creionul, evident) și de post-it-uri. Poate părea livrescă, pentru că e plină de referințe literare, însă mie mi-a plăcut tocmai datorită acestor trimiteri literare omniprezente.

Cărți interesante mai 2020

În luna Bookfestului am avut mai multe noutăți editoriale decât în ultima vrem, deși nu la fel de multe cum am fi avut în mod normal.

Un scurt bilanț și cele mai citite articole pe blog în 2014

Un scurt bilanț al anului 2014 pe blog, cele mai citite articole, planuri pentru 2015 și câteva lucruri pentru care îmi pare bine că mi-am făcut curaj să scriu pe propriul blog.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Luiza 25-09-2018 16:36

    Propuneri pentru evenimente viitoare: Poveste despre dragoste și întuneric, de Amos Oz. Teoria tăcerii, de Iulian Tănase. :)

    Raspunde