• „Trebuie să devenim tari fără să ne pierdem tandreţea” - Che Guevara

Universitatea din București organizează conferința „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”

Universitatea din București organizează conferința „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”

Universitatea din București organizează miercuri, 30 martie 2016, conferința „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, organizată în cadrul proiectului PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015, realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române și finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. Evenimentul se va desfășura la Palatul Facultății de Drept a Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), sala „Petre Antonescu”, parter, începând cu ora 12:00.

Conferința are ca scop familiarizarea publicului de specialitate cu obiectivul general al proiectului „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, care privește protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar (studii de limbă și literatură, manuale de predare a limbii engleze, traducerile și dicționare) din perioada 1750-1940 și digitizarea acestuia. Publicul va putea descărca și avea acces gratuit și mobil la 250 de volume din domeniul anglisticii accesând site-ul www.recuperareaanglisticii.ro. Rezultatul va fi lansarea primei biblioteci on-line în domeniul anglisticii din România, sub sloganul Descoperă, descarcă, citește - oriunde și oricând.

Proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România” urmărește să faciliteze accesul publicului interesat la colecțiile digitizate, restrângând astfel pericolul de pierdere a identității culturale. Conservarea acestui patrimoniu în format digital va deschide noi posibilități de studiere a limbii și literaturii engleze și va contribui la dezvoltarea de noi direcții de cercetare, cât și de predare a limbii și culturii engleze în România. Proiectul își propune să îmbogățească prezența României în portalul cultural Europeana.

Alături de reprezentanții conducerii Universității din București, prof. univ. dr. Lidia Vianu, promotor al proiectului și asist. dr. Eliana Ionoaia, manager de proiect, va lua cuvântul, în calitate de invitat principal, și prof. univ. dr. Irina Grigorescu Pană de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, specialistă în studiile culturale britanice și americane. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, precum și a Asociaţiei pentru Studii Americane din România, prof. Irina Pană a participat la numeroase conferințe internaționale din domeniul limbii și literaturii engleze și a efectuat stagii de cercetare și documentare la universități de prestigiu din Marea Britanie, Franța, Olanda, Statele Unite, Australia.

Pe parcursul întâlnirii vor fi prezentate obiectele proiectului, cât și etapele parcurse în implementarea acestuia, cu prezentarea rezultatelor obținute până în prezent. Proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015 este realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. 

Parteneri media: Dilema Veche, Observator Cultural, Revista Culturală Timpul, Bookaholic, Agenția de Carte, lauracaltea.ro.



Articole asemănătoare

Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești! – O campanie a Editurii All

Pentru că mi-a plăcut ideea, m-am alăturat și eu campaniei Editurii All, Citește povești. Cred că nu e rău să ni se aducă aminte din când în când ceva de genul: „…pentru o viață sănătoasă, consumați povești de două ori pe zi”.

Premieră pe piața de carte educațională din România: parteneriat între Grupul Editorial Art și Klett Gruppe

Premieră pe piața de carte educațională din România: parteneriat exclusiv între o importantă editură românească, Grupul Editorial Art, și unul dintre cele mai mari grupuri de profil din Europa, Klett Gruppe.

Editura Nemira lansează concursul de debut „Valentin Nicolau”

Odată cu aniversarea a 24 de ani de la înfiinţare, editura Nemira lansează concursul de debut în proză care va purta numele „Valentin Nicolau”, în memoria fondatorului editurii. Romanul câştigător va fi publicat la editura Nemira în primăvara lui 2016 şi va fi lansat în cadrul Salonului Internaţional de carte Bookfest.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu