Recomandări de carti de Black Friday la Elefant.ro (P)

Recomandări de carti de Black Friday la Elefant.ro (P)

Nu mai e nici un secret că suntem în plin Black Friday și că avem un weekend plin de reduceri peste tot. Ca de obicei, reducerile care mă interesează sunt la cărți (ce surpriză!) și n-am reușit nici anul ăsta să mă abțin. Am ajuns la concluzia că mai degrabă tezaurizez cărțile pentru că deja nu mai pot susține că le cumpăr ca să le citesc (cel puțin nu pe toate). Le cumpăr pentru că le-am văzut la alții și mi le doresc, le cumpăr pentru că sunt frumoase, le cumpăr cu gândul că fiica mea le va citi cândva, le cumpăr ca să le am „în caz că am vreodată nevoie”. Am biblioteci aproape în fiecare cameră din casă, însă simt în continuare că sunt cărți de care am nevoie, așa că în continuare cumpăr. O să ajung, probabil, să am o casă într-o bibliotecă, nu o bibliotecă într-o casă, însă asta nu poate fi un lucru deloc rău.

Ca în fiecare an, și anul acesta site-ul elefant.ro, unul dintre cele mai mari și cunoscute site-uri de la noi (cunoscut inițial pentru cărți, apoi pentru o gamă variată de produse, de la parfumuri, la jucării, ceasuri, cosmetice, home&deco, electrocasnice, fashion, nutriție etc.) a pregătit reduceri substanțiale la cărți și nu numai. Și, pentru că e bine să ne dăm cu părerea mai degrabă despre lucrurile la care ne pricepem, în continuare o să vă fac câteva recomandări de cărți pe care le puteți găsi zilele astea la reducere pe Elefant pentru că la asta mă pricep cel mai bine. Genul ăsta de evenimente de reduceri la cărți sunt potrivite pentru a-ți lua ori cărți noi multașteptate, ori, și asta e, de fapt, partea mea preferată, pentru a găsi chilipiruri – cărți mai vechi, pe care nu le-ai luat la vremea lor și care acum pot fi luate la prețuri semnifictativ mai mici.

Așadar, găsiți mai jos o listă de recomandări puse pe categorii și găsite după ce am frunzărit Elefantul în căutare de chilipuriri pentru o comandă, dacă sunteți curioși (și știu că sunteți), asta a fost comanda mea: Despre Grace, de Anthony DoerrUn anume domn Piekielny, de Francois-Henri DésérableFreud. În vremea lui și în a noastră, de Elisabeth RoudinescoJurnalul unei epoci 1935-1936. Jurnal din Germania și Jurnalul unei epoci. 1939-1946. Jurnal din doua lumi, de Denis de Rougemont, Despre somn, de Matthew WalkerTemplul lui Solomon. Mit și istorie, de William J. Hambin, David Rolph SeelTati, vreau să ne jucăm!, de Sandra Grimm, Pentru tine, Ursulețule, de Ag Jatkowska.

Cărți fundamentale

Gânduri către sine însuși, de Marcus Aurelius, Dragostea în vremea holerei, de Gabriel García Márquez,Gânduri despre secolul XX, de TonyJud și Timothy Snyder, un dialog fascinant între două dintre cele mai pătruzătoare minți ale secolului trecut, Conceptul modern de poezie. De la romantism la avangardă, de Matei Călinescu, Pe umerii giganților, de Umberto Eco, o antologie de articole scrise de marele om de cultură italian, Regele și cadavrul. Poveste despre biruința sufletului asupra răului, de Heinrich Zimmer, una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit vreodată, acum într-o ediție de colecție, Publicistica literară și Versuri din manuscrise, de Mihai Eminescu

Nonficțiune

Sensul existenței umane și Originile creativității umane, de Edward O. Wilson,  Ascensiunea omului, de Jacob Bronowski, o foarte interesantă și accesibilă istorie a evoluției umane, Bărbatul care a uitat cine e și alte povestiri dintr-o viață de neurolog, Dr. Niall TubridyPsihologia culorilor, de Karen HallerC#caturi spuse de tata, de Justin Halpern, un memoir amuzant și simpatic, Portretul lui M, de Matei Călinescu, o carte extrem de emoționantă și sensibilă despre ce înseamnă să fii părintele unui copil autist, Cel dintâi mister. Povestea ta - dinainte de a te naște, de Katharina Vestre, un excurs fascinant în evoluția intrauterină a fătului uman, Cum am ajuns aici. Șase inovații care au făcut lumea modernă, de Steven Johnson, ediția ilustrată pentru tinerii cititori. 

Ficțiune (povești frumoase) 

Comuniune, de Ann Pattchet, o frumoasă poveste despre familie în lumea contemporană, Sala de bal, de Ann Hope, o frumoasă poveste de dragoste, a cărei acțiune se petrece într-un azil victorian, Mireasa hoțomană și Femeia-oracol, de Margaret Atwood, romane amuzante și inteligente, în stilul autoarei, Casa de la marginea nopții, de Catherine Banner, o saga emoționantă, Proiectul Hail Mary, de Andy Weir, un SF comercial simpatic, Hamnet, de Maggie O'Farell, dacă mai e cineva care nu l-a citit, Marele Gorsky, de Vesna Goldsworthy, o frumoasă reinterpretare contemporană a Marelui Gatsby, Viața și opiniile lui Zacharias Lichter, de Matei Călinescu

Cărți pentru copii

Nu chiar pentru copii, dar clar pentru părinții de copii, seria Parentingul magic, de Hedvig Montgomery,  preferata mea dintre toate cărțile de parenting, Povestea vieții. Evoluția, de Katie ScottDe la Pământ la stele. Atlasul superlativelor lumii, Timeline. O călătorie prin istoria lumii, Peter Goes, Charles Darwin o revoluție, de Annabelle KremerPovești cu căpcăuni și vrăjitoare. 50 de basme și legende din lumea întreagă, de Angela McAllister, Sally Jones. Maimuța criminalului, de Jakob Wegelius, unul dintre cele mai frumoase romane de aventuri pentru copii pe care le-am citit. 

Cărți în limba engleză

Două enciclopedii literare, The Literature Book, ed. DK, și Books That Changed History: From the Art of War to Anne Frank's Diary, ed. DK, o minunată carte de istorie literară, The Bookseller of Florence, de Ross King, și două memoir-uri interesante și extrem de bine scrise și de amuzante din lumea showbiz-ului, Greenlights, de Matthew Mcconaughey, și Born a Crime, de Trevor Noah

 

Pe lângă reducerile substanțiale din perioada 12-14 noiembrie de pe elefant.ro, poți opta pentru plata online cu cardul în 3 rate, poți alege să-ți fie livrat coletul acasă, să-l ridici din unul din cele 800 de easybok-uri elefant.ro, de la Poșta Română sau din cele 9 puncte de livrare și ai 30 de zile în care poți returna produsele comandate.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter