• „Orice vocaţie începe prin a admira” - Michel Tournier

Publica Youngster: noua colecție pentru copii și adolescenți debutează cu „Auzi cum vorbesc copacii?”, de Peter Wohlleben

Publica Youngster: noua colecție pentru copii și adolescenți debutează cu „Auzi cum vorbesc copacii?”, de Peter Wohlleben

Suntem tare bucuroși să anunțăm o nouă colecție de cărți de nonficțiune! După ce am publicat biografii și memoriile unor personalități în Victoria Books, nonficțiune creativă în Narator, comicbook de business în Idei pe bandă și Publica Pocket pentru cei care citesc în tranzit, a venit timpul să dedicăm o colecție copiilor și adolescenților: Publica Youngster.

Cărțile din această colecție tratează subiecte educative în texte și ilustrații captivante pentru tinerii cititori. Prima carte din colecția Publica Youngster este dedicată copiilor și curioșilor, părinți sau bunici deopotrivă, de peste 6 ani: Auzi cum vorbesc copacii?, de Peter Wohlleben.

Alte titluri pe înțelesul celor tineri pe care le pregătim în perioada următoare în colecția Publica Youngster: Dilema omnivorului, de Michael Pollan, Cum am ajuns aici, de Steven Johnson, adaptată de Sheila Keenan, Shoe Dog, de Phil Knight (creatorul Nike) și Elon Musk & misiunea construirii unui viitor fantastic, de Ashlee Vance.

Pădurarul Peter Wohlleben a însoțit prin pădure, de-a lungul timpului, familii și clase de elevi, astfel că a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această temă. Cei care au citit Viața secretă a copacilor vor descoperi în Auzi cum vorbesc copacii? ideile principale expuse de autor — de data asta formulate și mai savuros, alături de ilustrații simpatice. Cei mici sunt invitați într-o drumeție în care vor afla lucruri nemaiauzite despre copaci și alți locuitori misterioși ai pădurii.

Oare copacii dorm noaptea? 
Vorbesc unii cu alții? 
Unde merg mistreții la toaletă? 
Cum funcționează internetul pădurii? 

Dacă ești pregătit să afli lucruri nemaiauzite despre copaci și alți locuitori ai pădurii... atunci hai cu noi! Vom străbate împreună cărările pădurii și ne vom iniția în misterele locuitorilor ei. Vom afla mai multe despre viețuitoarele din codru și despre strategiile lor de supraviețuire. Pădurarul Peter Wohlleben îți povestește în această drumeție despre observațiile și cercetările fascinante pe care le-a făcut de-a lungul anilor. De peste 20 de ani, el însoțește prin pădure familii și clase de elevi și a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această temă. În Auzi cum vorbesc copacii?, prima carte pentru copii a autorului, vei găsi cele mai interesante întrebări.

Despre autor:
Peter Wohlleben și-a dorit de mic să devină ecologist. A studiat silvicultura și s-a angajat la administrația forestieră din landul Hümmel, Germania, în care locuiește. În prezent, administrează o pădure din munții Eifel, unde încearcă să protejeze copacii seculari.

Viața secretă a copacilor a fost un bestseller instant în Germania, ulterior și în Statele Unite. Peter a fost invitat în nenumărate emisiuni TV, ține prelegeri și seminare și este autorul mai multor cărți despre păduri și protecția mediului. Recent am publicat, de același autor, și cartea Pădurea. Instrucțiuni de folosire.



Articole asemănătoare

Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești, despre „Dilema omnivorului”, de Michael Pollan

O investigație de tip jurnalistic de amploare, „Dilema omnivorului” vorbește pe larg despre felul în care am ajuns să ne hrănim așa cum o facem, despre industria alimentară de azi, despre cum am evoluat de-a lungul timpului ca specie din perspectiva hranei.

Vârsta prieteniei și a căutărilor, despre „Cronicile vulpii”, de Paul Slayer Grigoriu

M-am bucurat tare mult să văd că apare și prima carte românească în Colecția Narator a Editurii Publica. „Cronicile vulpii: Amintiri din liceul anilor ´90”, de Paul Slayer Grigoriu, este o cronică detaliată a celor patru ani pe care autorul i-a petrecut ca elev la Liceul German din București.

„Cea mai importantă invenție din secolul XX”, fragment din Dilema omnivorului, de Michael Pollan

Nu m-am gândit niciodată atât de mult la mâncare și, mai ales, la felul cum este produsă mâncarea și ce spune asta despre noi ca ființe și ca specie cât m-am gândit în zilele cât am citit din „Dilema omnivolului”, de Michael Pollan.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu