• „Cine uită nu merită” - Nicolae Iorga

Publica la Gaudeamus 2017: ofertă și noutăți

Publica la Gaudeamus 2017: ofertă și noutăți

De miercuri până duminică inclusiv (22 – 26 noiembrie) se desfășoară TÂRGUL INTERNAȚIONAL GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂȚĂTURĂ. Ca de obicei, ne găsiți la parterul pavilionului central, vizavi de intrarea principală, la standul 15; programul târgului este între orele 10:00 – 20:00.

Discountul cu care vă așteptăm la stand este de 20% din prețul de bază al cărților disponibile, inclusiv pentru noutăți! Pentru cei care nu pot ajunge la Romexpo: e bine de știut că oferta de la stand este valabilă și pe site-ul editurii, astfel că pentru orice titlu disponibil beneficiați de 20% discount. Pentru achizițiile peste 130 lei transportul este gratuit.

Cu ce noutăți vă așteptăm anul acesta la Gaudeamus

David Bowie. O stranie fascinație

Modul unic în care David Buckley (numit de The Guardian cel mai bun biograf al lui Bowie) abordează descifrarea enigmei numite Bowie – prin interviurile cu unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi și prin analiza biografică și academică – face ca această biografie să nu aibă egal, fiind o lectură esenţială atât pentru fanii vechi ai lui Bowie cât și pentru cei noi.
Cartea prezintă informaţii obţinute în exclusivitate despre turnee, despre realizarea albumelor, despre certuri și despărţiri, despre muzica lui Bowie și, cel mai important, despre omul însuși. Incluzând fotografii rare, biografia este cea mai completă istorisire despre David Bowie și despre influenţa sa asupra culturii pop din câte s-au scris vreodată. În plus, biografia Victoria Books reușește lucrul cel mai de preţ: te face să asculţi din nou albumele lui Bowie. Ceea ce vom face și noi la stand 
Cartea va fi disponibilă începând cu ziua de joi, 23 noiembrie.

 

Maria Sharapova, DE NEOPRIT. VIAȚA MEA DE PÂNĂ ACUM

Maria Sharapova nu trece neobservată. Povestea ei începe într-un mic oraș din Rusia, unde, la doar cinci ani, a început să joace tenis cu o putere precoce de concentrare. Iuri Sharapov, tatăl ei, riscă totul ca să ajungă cu ea în Florida, cu doar șapte sute de dolari în buzunar și fără să cunoască engleza, dar convins că fiica sa putea deveni o mare campioană.
La șaptesprezece ani, Maria a învins-o pe Serena Williams și a câștigat turneul de la Wimbledon. A ajuns pe locul întâi în clasamentul mondial când avea optsprezece ani și, de atunci, a urcat de mai multe ori pe această poziție. Până în prezent a câștigat cinci turnee de Grand Slam și a devenit una dintre sportivele cu cele mai mari câștiguri din lume. În timpul turneului Australian Open din 2016, a fost anchetată de ITF din cauza utilizării unui medicament care fusese adăugat pe lista substanțelor interzise; în final a fost suspendată, lucru care a ținut-o departe de activitatea competițională cincisprezece luni, timp în care a și scris cartea de față.

 

Oare o să zboare?

Are vreo valoare ideea ta de afaceri? Va avea ea succes pe piața pe care încerci să o deservești sau va fi doar o pierdere de timp și de resurse? Este oare o idee cu adevărat bună pentru tine? Îți poate oferi un venit recurent și stabil? Cu alte cuvinte, oare o să zboare?
Plină de sugestii practice, cu exerciții bazate pe acțiune și studii de caz reale, cartea lui Pat Flynn te va provoca să gândești critic, să acționezi în mod deliberat și să îndrăznești foarte mult. Pat este cunoscut în special în domeniul antreprenoriatului online, al marketingului digital și al afacerilor de lifestyle și pentru principiile autentice pe care le susține. Celebrul său podcast de afaceri, Smart Passive Income Podcast, inspiră oamenii pe parcursul călătoriei lor în domeniul afacerilor online.
Cartea va fi disponibilă începând cu ziua de joi, 23 noiembrie.

 

C#caturi spuse de tata

Justin Halpern a creat în vara lui 2009 un cont de Twitter în care și-a propus să arhiveze vorbele de duh, necenzurate și condimentate din belșug, ale tatălui său. În interval de o lună, @SHITMYDADSAYS a devenit o senzaţie a internetului. Cugetările lui Sam Halpern sunt urmărite azi de peste 2,5 milioane de oameni numai pe Twitter și Facebook. Justin Halpern este și coscenaristul și coproducătorul serialului de televiziune $#*! My Dad Says (WarnerBros/CBS).
Cartea de față este o amuzantă poveste biografică despre maturizare, fiind portretizarea autentică, haotică și amuzantă a relației tată-fiu, povestită de o nouă voce de forţă a comediei.
Cartea va fi disponibilă începând cu ziua de joi, 23 noiembrie.

 

Sinceritate radicală. Cum să fii un șef dat naibii fără să îți pierzi umanitatea

Kim Scott a fost director executiv la Google, Dropbox, Qualtrics, Twitter, și, ulterior, la Apple, unde a lucrat alături de echipa sa la un curs (pentru Universitatea Apple) despre cum să fii un șef bun. În ultimii ani a devenit celebră datorită modului revoluționar în care abordează managementul eficient: sinceritatea radicală.
Scott pornește de la o idee simplă: ca să fii un șef bun, trebuie să îți pese cu adevărat și să discuți deschis. Când provoci pe cineva la o discuție fără să-ți pese, ești intolerabil de agresiv; când îți pasă de cineva, dar nu discuți deschis cu persoana respectivă, ești distrugător de empatic. Când nu ai niciunul dintre aceste două comportamente, dai dovadă de o lipsă de sinceritate de-a dreptul manipulativă. Cartea este scrisă atât pentru șefi, cât și pentru cei care au de-a face cu șefi și este prezentată sub forma unor lecții clare și ușor de aplicat de cititor.
Cartea va fi disponibilă începând cu ziua de vineri, 24 noiembrie.

Alte titluri publicate recent:

CUM SĂ NU GREȘEȘTI ne convinge că matematica nu e doar o înșiruire de calcule pe care să le faci mecanic. Este logică, este filosofie, și ne ajută să nu greșim atunci când luăm fie o decizie simplă, și în special atunci când luăm una mai complicată.

BOTANISTUL EUFORIC nu trebuie să lipsească din biblioteca unui gurmand, pasionat de grădinărit, mixologist sau oricui apreciază o băutură bună. În plus, designul unic și anecdotele lui Amy Stewart fac din Botanistul euforic un cadou tare plăcut.

Dacă încă nu ai apucat să citești vreo carte din CO-LECȚIA DE ȘTIINȚĂ, trebuie să încerci măcar una! Cărțile sunt scrise tare bine, pe înțelesul tuturor, iar subiectele sunt diverse și cu implicații majore în viețile noastre. Putem afla despre miliardele de microbi din noi și ce facem greșit când ne raportăm la ei, despre viața secretă a copacilor, despre interesanta inteligență a caracatițelor, despre istoria umanității din perspectiva geneticii, dar și despre prietenia care a schimbat pentru totdeauna modul în care percepem economia, cum gândim și cum acționăm.

În seria Narator avem două noutăți la a căror lectură vei plânge, vei râde, vei trage aer adânc în piept și vei zâmbi: povestea minunatei fetițe JUNIPER și noua carte marca SEDARIS.

Vă așteptăm cu drag la Gaudeamus! Să avem lecturi excelente!



Articole asemănătoare

Noutăți literare 1-15-august 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânilor 1-15-august 2016.

Noutăți literare 9-22 iulie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 9-22 iulie 2018.

Noutăți literare 23-29 octombrie

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 octombrie.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu